main logo
673

Cele mai bune spoturi electorale motivaționale, premiate la Chișinău

Astăzi, 25 iunie 2019, s-a desfășurat evenimentul de decernare a premiilor Taberei Cineaștilor, laboratorul ideilor în domeniul electoral.

Cele mai bune spoturi electorale motivaționale, premiate la ChișinăuFoto: undp.org

Cele 7 echipe, a câte 3 membri, au ajuns la finalul competiției, unde au creat spoturi motivaționale diferite și inovative, transmite Știri.md.

Tinerii și tinerele cineaste din Moldova erau limitați în timp, având o lună de muncă pentru realizarea de videouri. 

La 17-18 mai 2019, pentru două zile, au participat la Tabăra Cineaștilor și au fost instruiți/te de profesioniști în producție video și în domeniul electoral, echipa Atelier „Sergiu Prodan PR & Publicitate” (partenerul evenimentului) și echipele Comisiei Electorale Centrale (CEC) și Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD Moldova).

Juriul a decis că Premiul I revine echipei OKO (Dan Isac, Cristian Niholat și Diana Vlas). 

,,Suntem fericiți că am reușit să luăm Premiul I, deși eram siguri de calitatea spotului realizat și de capacitățile noastre. E o competiție, prin urmare scopul nostru a fost din start să câștigăm. Suntem mândri de noi și ne bucurăm că am făcut față cerințelor organizatorilor”, au spus Dan Isac și Cristian Niholat.

Premiul II a fost înmânat echipei M.F.P. Film (Natalia Fomina, Petru Palamariuc, Anatolie Marcoci), iar Premiul III a fost luat de echipa Alengers (Georgiana Fînaru, Ruslan Sașco, Alexei Golubev)

Alina Russu, președinta CEC, a declarat că ,,cele mai bune spoturi pregătite de participanții la Tabăra Cineaștilor ar putea fi difuzate în mediul online și la TV în această toamnă. 

Este pentru prima oară când CEC va distribui în perioada electorală spoturi motivaționale create de tineri cineaști entuziaști, cărora le pasă de viitorul țării și a cetățenilor săi”.

Și Dima Al-Khatib, Coordonatoare rezidentă a.i. ONU și Reprezentantă rezidentă PNUD Moldova, a menționat:

,,Creativitatea și implicarea sunt mereu necesare pentru a realiza materiale video cu impact, spoturi care să se evidențieze, să ne motiveze și să ne facă să reflectăm asupra rolurilor și oportunităților noastre civice. Acestea reprezintă esența Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, în special al Obiectivului 16 - Pace, justiție și instituții puternice”.

Directorul Atelier, Sergiu Prodan, a afirmat: 

,,Am fost plăcut surprins de ceea ce am văzut, îndeosebi cele două spoturi care au luat Premiul I și II, care sunt realizate profesionist și stau foarte bine în picioare. A fost într-adevăr o competiție a ideilor pentru că au fost mai multe idei bune, echipele au avut un obiectiv mare. Proiectul trebuie să continue, tinerii cineaști sunt creativi și, cu un suport tehnic bun, ar face lucrări și mai multe”.

Câștigătorii au luat următoarele premii:

  • Locul 1 - Camere video
  • Locul 2 - Căști wireless
  • Locul 3 - Tablete grafice

Celelalte echipe au primit premii de consolare.

Spoturile realizate de echipele participante la Tabăra Cineaștilor vor fi disponibile în următoarele zile pe pagina de Facebook a evenimentului.

Tabăra Cineaștilor, laboratorul ideilor în domeniul electoral este un eveniment organizat de Comisia Electorală Centrală și PNUD Moldova, în cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasada Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și Ambasada Olandei prin Programul Matra.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării