21 feb, 2019 13:56
757
0
Cele 25 de autobuzele noi vor circula de astăzi pe străzile Capitalei
21 feb, 2019 13:56
757
0

De astăzi, pe străzile Capitalei vor circula 25 de autobuze noi. Cheile de la acestea au fost repartizate șoferilor. Noile autobuze vor transporta călători pe rutele 5, 19 și 26.

Cheile au fost înmânate de primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Acesta a declarat că autobuzele sunt noi și achiziția va rezolva problema asigurării cu transport public de calitate pentru locuitorii capitalei.

Vitalie Butucel, șef al Direcției generale transport public și căi de comunicație a Primăriei Chișinău, a spus că noile unități de transport vor circula pe rutele 5, 19 și 26. 

Decizia a fost luată după ce autoritățile au examinat sesizările parvenite de la locuitorii capitalei. 

Potrivit lui Butucel, responsabilii desfășoară în prezent procedurile de aprobare a actelor, iar dacă acestea vor fi finalizate până în seara zilei, atunci locuitorii Chișinăului le vor vedea chiar astăzi pe străzile capitalei. 

După procurarea noilor autobuze, o parte dintre cele vechi, care până în prezent circulau pe rutele 5, 19 și 26, vor fi repartizate pe alte rute, în special suburbane, iar unitățile cu un grad sporit de uzură vor fi casate.

Contractul privind procurarea a 31 de autobuze noi a fost semnat ieri la Chișinău. Noile unități de transport au costat bugetul municipal 78.000.000 de lei, prețul unui autobuz fiind de 130.000 de euro (2.600.000 lei). Noile autobuze sunt de model „ISUZU Citiport" și au o garanție de doi ani. 

Acestea au 12 metri lungime și 3 uși, podea joasă, rampe de acces și spațiu pentru fotoliu rulant, fiind accesibile persoanelor cu necesități speciale, vârstnicilor și părinților cu copii în căruțuri. De asemenea, unitățile dispun de instalații cu aer condiționat.

Anterior, primarul interimar al capitalei a afirmat că din cele circa 100 de autobuze din parcul existent, 35 se strică zilnic, iar altele noi nu au mai fost procurate de 13 ani.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter