main logo
1982

Cel mai mare stadion de fotbal, inaugurat la un liceu din Capitală

Primăria municipiului Chișinău informează că cel mai mare stadion de fotbal (dimensiuni standard) de la o instituție de învățământ din municipiu a fost inaugurat astăzi la IPLT „Universul” din cartierul Telecentru, unde învață peste 920 de elevi.

Cel mai mare stadion de fotbal, inaugurat la un liceu din CapitalăFoto: Primăria Chișinău

Terenul de antrenament a fost construit de Primăria Chișinău în parteneriat cu Federația Moldovenească de Fotbal, transmite Știri.md. 

Proiectul de amenajare a stadionului, parte a Proiectului „Fotbal în școli”, a costat peste 7,1 milioane de lei. 

Potrivit reprezentanților Primăriei Chișinău, acest eveniment reprezintă o mare bucurie, nu doar pentru faptul că este cel mai modern teren de fotbal deschis într-o școală din Chișinău, ci și pentru că oferă o șansă în plus copiilor să își facă noi prieteni și să atingă noi obiective. 

„Trebuie să visăm și să mergem înainte, deoarece ne dorim câți mai mulți campioni”, anunță Primăria Chișinău. 

Prin această investiție, municipalitatea își reafirmă angajamentul său de a oferi tinerilor oportunități sporite de practicare a sportului, în special a fotbalului. 

Aceasta nu este singura investiție realizată de Primăria Chișinău în infrastructura IPLT „Universul”. 

Municipalitatea a mai alocat bani pentru instalarea rampelor de acces pentru copiii cu cerințe educaționale speciale, pentru dotarea blocului alimentar cu tehnica necesară și pentru lucrările de reparație a sistemului de încălzire.

La fel, în ultimii ani, Primăria Chișinău a investit enorm în construcția și amenajarea a zecilor de stadioane în instituțiile educaționale atât în Chișinău cât si suburbii.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării