main logo
1972

Cel mai circulat drum spre Moldova va fi blocat de activişti

Cel mai circulat drum spre Moldova va fi blocat sâmbătă de activiştii care militează pentru autostradă.

Cel mai circulat drum spre Moldova va fi blocat de activiştiFoto: adevarul.ro

Aceştia nu au anunţat nici ora, nicio locul unde vor bloca E85 în drumul lor spre mitingul din Piaţa Victoriei din Bucureşti, transmite Știri.md cu referire la Adevarul.ro.

Sâmbătă, 10 august, moldovenii care vor pleca din Iaşi la mitingul Diasporei, în specfial activiştii care militează pentru construirea unei autostrăzi în Moldova, anunţă că vor bloca cel mai circulat drum din această parte a ţării, E85. 

Este modul lor de a pretesta faţă de inexistenţa unei infrastructuri moderne în zona cea mai oropsită a ţării.  

"Din păcate singură măsură pe care o mai pot lua oamenii de rând este blocarea drumurilor! După 13 ani de promisiuni minciună, indolență şi corupție la cel mai înalt nivel politic, subiectul autostrăzii A8 a devenit unul foarte sensibil şi suntem obligaţi să reacţionăm. Coloana care se va deplasa spre București în ziua de 10 August 2019 va bloca simbolic drumul E85, timp de 15 minute, în mai multe locaţii, pentru a atrage atenţia autorităților că nu mai acceptăm nici un compromis! Vă așteptam dragi moldoveni alături de noi!”, a declarat vicepreşedintele ONG-ului ”Împreună pentru A8”, Cătălin Urtoi. 

Protestul vine în contextul în care Guvernul s-a angajat să facă o treime din autostradă Iaşi-Tg. Mureş, adică tronsonul Iași - Tg.Neamț, prin parteneriat public-privat, termene asumate care au expirat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării