main logo
608

Cei mai buni producători, desemnaţi la Festivalul Mărului de la Soroca

Mai mulţi producători şi exportatori de mere din ţara au fost premiaţi de Ministerul Agriculturii în cadrul Festivalului Naţional al Mărului, desfăşurat tradiţional în municipiul Soroca.

Cei mai buni producători, desemnaţi la Festivalul Mărului de la SorocaFoto: provincial.md

Diplomele şi premiile au fost înmânate de ministrul de resort, Georgeta Mincu, care a desemnat liderul în producerea merelor - 2019; exportatorul de mere - 2019; promotorul merelor pe piața locală - 2019; livada anului 2019 pentru agenții economici de tip corporativ; livada anului 2019 pentru producătorii agricoli de tip familial; investiția anului 2019 și infrastructura post-recoltare 2019, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Oficialul a menţionat importanţa sectorului pomicol în dezvoltarea economiei naţionale şi a relevat că autorităţile centrale susţin ramura prin identificarea soluţiilor eficiente pentru problemele cu care  se confruntă producătorii de fructe din ţara noastră.

Principalele evenimente de pe agenda festivalului s-au desfășurat în preajma Cetății Soroca și au avut drept scop popularizarea și dezvoltarea sectorului agrar, promovarea producătorilor autohtoni de mere, precum şi a businessului specializat în tehnologii moderne de prelucrare a merelor și producere a materialului săditor pomicol.

Pentru vizitatorii festivalului au fost organizate expoziții cu vânzare, susţinute de producători locali, un târg de bucate tradiționale, o paradă a costumelor reprezentative pentru festival, o expoziție a materialului săditor.

Totodată, programul festivalului a prevăzut mai multe concursuri culinare, pentru cea mai bună expoziţie de mere, târguri de artizanat, expoziţii susţinute de comunităţi etnice, un orăşel al copiilor cu jocuri, iarmaroace, concerte ş.a.

Festivalul Mărului de la Soroca se înscrie în Zilele Regiunii de Dezvoltare Nord, derulate în perioada 12-20 septembrie, unul dintre cele mai importante evenimente din nordul ţării. 

Acesta este organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului cu susţinerea Uniunii Europene, Guvernului Cehiei și de alte instituții din Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării