main logo
568

Cei care dețin arme ilegal, privați de acest drept pe un termen mai mare

Instanțele de judecată vor putea dispune privarea de dreptul de deţinere sau port şi folosire a armei pentru un termen mai mare decât cel prevăzut în prezent.

Cei care dețin arme ilegal, privați de acest drept pe un termen mai mareCei care dețin arme ilegal, privați de acest drept pe un termen mai mare

Majorarea termenului este prevăzută în modificările la Codul Contravențional, publicate în Monitorul Oficial, în data 9 noiembrie, transmite Știri.md cu referire la Bizlaw.md

Astfel, dacă în prezent privarea de dreptul de deţinere sau port şi folosire a armei se dispune de instanţa de judecată pentru un termen de la 3 luni la un an, în baza modificărilor, acest termen a fost extins de la 2 ani la 5 ani. Aplicarea limitei minime sau maxime a termenului depinde de gravitatea contravenţiei prevăzute în partea specială a cărţii întâi din Codul Contravențional.

Modificările publicate în Monitor prevăd și substituirea textului ”dreptul de a deţine armă şi de portarmă” cu “dreptul de deţinere sau port şi folosire a armei”.

În condițiile Codului Contravențional, la expirarea termenului de privare de dreptul de deţinere sau port şi folosire a armei, persoana este repusă în acest drept.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării