main logo
942

Cei 13 moldoveni, evacuați din Fâșia Gaza, au ajuns la Kiev

Cei 13 moldoveni, evacuaţi din Fâşia Gaza, au ajuns, joi dimineața, la Kiev.

Cei 13 moldoveni, evacuați din Fâșia Gaza, au ajuns la Kievfoto: președinția ucrainei

Potrivit serviciului de presă al președinției ucrainene, cei 13 moldoveni au aterizat, în această dimineaţă, la Kiev. Ei au fost evacuaţi împreună cu 109 ucraineni şi 4 cetăţeni bulgari, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Concetățenii noştri au ajuns ieri în Egipt, apoi au fost transportaţi cu avionul în Ucraina şi vor fi aduşi în ţară cu un autocar pus la dispoziţie de Guvern, pe ruta Kiev – Chișinău.

"Cetățenilor moldoveni evacuaţi le-au fost asigurate mijloacele de transport până la Cairo, asigurările medicale, alimente, precum şi produse de strictă necesitate în cooperare cu Ambasada Ucrainei în Republica Arabă Egipt. Sosirea grupului de cetățeni este prevăzută pe data de 27 mai la bordul unui autocar pus la dispoziţie de guvern, pe ruta Kiev – Chișinău", a declarat pentru Publika TV ofiţerul de presă al MAEIE, Daniel Vodă.

Iniţial, Ministerul de Externe a elaborat o listă de 31 de persoane, care au dorit să revină în Republica Moldova, iar Guvernul a alocat în acest sens 150.000 de lei din Fondul de Intervenţie.

Autorităţile noastre nu deţin informaţii despre numărul moldovenilor stabiliţi în Fâşia Gaza.

Israelul şi organizaţia islamistă Hamas au stabilit un armistiţiu după 11 zile de bombardamente, soldate cu peste 300 de victime. Acesta a intrat în vigoare săptămâna trecută şi, deocamdată, niciuna dintre părţi nu l-a încălcat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării