main logo
4600

CEC va reduce numărul secțiilor de votare pentru locuitorii din Transnistria

La alegerile prezidențiale din 20 octombrie, CEC va reduce numărul secțiilor de votare pentru cetățenii moldoveni din regiunea transnistreană.

CEC va reduce numărul de secții pentru locuitorii din TransnistriaFoto: Imagine simbol

După cum relatează agenția Infotag, acest lucru a fost anunțat luni seara de către vicepreședintele comisiei, Pavel Postică, la postul de televiziune RLive, transmite Știri.md.

Potrivit lui, atunci când decide asupra numărului de secții de votare care urmează să fie deschise, CEC se ghidează întotdeauna după tendința de vot din ultimele trei alegeri.

„În cazul secțiilor de votare pentru votarea locuitorilor din stânga Nistrului, constatăm că numărul alegătorilor este în descreștere, de aceea numărul acestor secții de votare va fi redus la viitoarele alegeri prezidențiale. Vom găsi un compromis pe această temă. Experiența ultimelor alegeri arată că au existat secții de votare pentru locuitorii Transnistriei, unde au votat puțin peste 10 persoane”, a spus Postică.

Pavel Postică a subliniat că autoritățile trebuie să acorde atenție nu doar dreptului legal al cetățenilor moldoveni de a vota în regiunea transnistreană, ci și dreptului acestora de a fi informați suficient și obiectiv.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării