main logo
448

CEC s-a expus privind proiectul care prevede organizarea alegerilor în două tururi

Comisia Electorală Centrală (CEC) s-a expus asupra proiectului de lege pentru modificarea Codului Electoral, parvenit din partea Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului.

CEC s-a expus privind proiectul care prevede organizarea alegerilor

Proiectul reglementează organizarea alegerilor parlamentare în circumscripții uninominale în două tururi de scrutin și posibilitatea cetățenilor de a candida în calitate de candidați independenți la funcția de deputat pentru circumscripția națională. Examinând proiectul de lege, CEC a relevat că propunerile conținute în proiect constituie chestiuni de oportunitate politică și doar legislativul poate decide asupra lor, transmite Știri.md cu referire la IPN.

În aceeași ședință, CEC a solicitat Serviciului Fiscal de Stat să verifice proveniența contribuțiilor financiare virate concurenților electorali: Partidul Politic „Șor”, Partidul Unității Naționale și Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, ce depășesc suma de 75 de mii lei.

Partidul Ruso-Slavean din Moldova și Partidul „Democrația Acasă” au fost avertizate pentru neprezentarea raportului financiar din campania electorală, la situația din 18 mai. În cazul Partidului „Democrația Acasă”, care este la a doua abatere de acest fel, Comisia Electorală Centrală a dispus lipsirea de alocații de la bugetul de stat pentru o perioadă de șase luni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării