main logo
1057

CEC: Referendumul va fi validat dacă se vor prezenta cel puțin 1/3 din alegători

Referendumul republican constituțional din 20 octombrie va fi validat dacă la urne se vor prezenta cel puțin o treime din numărul de alegători înscriși pe listele electorale.

CEC: Referendumul va fi validat dacă se vor prezenta 1/3 din alegătoriFoto: IPN

Legea se va considera adoptată dacă pentru acesta vor vota majoritatea cetățenilor care au participat la referendum, a declarat pentru IPN șefa Direcției comunicare, relații publice și mass-media a Comisei Electorale Centrale, Rodica Sîrbu, transmite Știri.md.

Prin organizarea referendumului se propune completarea Constituției cu două alineate noi, care vin să reconfirme identitatea europeană a poporului Republicii Moldova și ireversibilitatea parcursului european al țării. Alegătorul va răspunde cu „Da” sau „Nu” la întrebarea: Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?

Comisia va prezenta Curții Constituționale un raport privind rezultatele referendumului, iar Curtea, în termen de 10 zile, va confirma sau infirma rezultatele plebiscitului.

Legea adoptată prin referendum se publică într-o ediție specială a Monitorului Oficial al Republicii Moldova, iar data adoptării acesteia se consideră ziua desfășurării referendumului republican constituțional.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării