main logo
1312

CEC încă nu a aprobat raportul cu privire la rezultatele alegerilor

Comisia Electorală Centrală nu a avut voturile necesare pentru aprobarea Raportului cu privire la rezultatele alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020.

CEC încă nu a aprobat raportul cu privire la rezultatele alegerilorFoto: știri.md

Asta în condițiile în care doar patru membri din cei nouă membri ai CEC s-au pronunțat pentru, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

La ședința programată pentru ora 14:00 a zilei de astăzi s-au prezentat doar șase membri ai CEC. Astfel, pentru aprobarea raportului au votat președintele CEC, Dorin Cimil, vicepreședintele CEC, Vladimir Șerban și membrii Andrei Volentir și Vasile Gafton.

De altă parte, Veaceslav Agrigoroae și Sergiu Gurduza s-au abținut de la vot.

La ședința de vineri, 20 noiembrie, aprobarea raportului a fost transferată pentru duminică, în contextul în care nu era încă finalizat.

Conform legii însă, deciziile Comisiei Electorale Centrale sunt adoptate cu voturile majorității membrilor săi, adică cel puțin cinci voturi. În aceste condiții, dar și în contextul în care mâine este ultima zi în care Comisia Electorală Centrală se poate întruni în ședință pentru a aproba raportul, membrii CEC se vor întruni în ședință și mâine.

După aprobare raportul urma a fi prezentat Curții Constituționale, dar și să intre în vigoare la data adoptării și putea fi contestat în trei zile calendaristice de la data adoptării.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării