main logo
715

CEC: În 820 de localități, pragul de prezență la vot a depășit 25%

Din numărul total de 898 de localități unde sunt organizate alegeri locale, în 820 dintre ele pragul de prezență la vot a depășit 25%.

CEC: În 820 de localități, pragul de prezență la vot a depășit 25%Foto: Știri.md

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, la această oră, localitatea cu cea mai ridicată prezență la vot rămâne a fi satul Pocrovca din raionul Dondușeni, transmite Știri.md.

„În Chișinău au votat 26%, cei mai activi sunt cetățenii din sectorul Râșcani unde au votat 26 dintre alegătorii înscriși în listele electorale. În suburbii avem înregistrată o prezență de 28%, cei mai activi sunt votanții din orașul Vadul lui Vodă - 36%, iar suburbia cu cea mai mică participare e orașul Durlești - 24%. La Bălți, din totalul de circa 100.000 de alegători la secțiile de votare au venit 25%, la Comrat - prezență de 31%”, a declarat președintele CEC, Angelica Caraman.

Reprezentanții CEC au menționat că autoritățile electorale au fost informate despre circa 130 de cazuri de încălcări. Dintre acestea, 42 țin de agitație electorală, 29 de cazuri se referă la transportarea organizată a alegătorilor, patru - de afișare electorală în locuri neautorizare, șapte cazuri de corupere a alegătorilor și 12 cazuri de fotografiere a buletinelor de vot.

Toate aceste nereguli sunt documentate de Inspectoratul General al Poliției.

Știri.md amintește că astăzi, 5 noiembrie, în R. Moldova au loc alegeri locale generale, iar cele aproape 2.000 de secții de votare sunt deschise de la ora 07:00 până la ora 21:00.

Astfel, centrele multifuncționale ale Agenției Servicii Publice vor asigura înregistrarea la reședința temporară a studenților și elevilor cu drept de vot înmatriculați la instituțiile de învățământ în localitatea respectivă.

Cetățenii vor primi cel puțin două buletine de vot de la membrul biroului electoral al secției de votate, în funcție de unitatea teritorial-administrativă unde vor vota.

În cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie nu va fi organizat exit-poll.

Până la ora 14:00, observatorii Promo-LEX au înregistrat 659 de semnalări, dintre care 270 de incidente care prevăd diverse încălcări.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării