main logo
699

CEC anunță câte milioane de buletine de vot sunt neutilizate sau anulate

Pentru turul doi al alegerilor prezidențiale, în total au fost tipărite 3.605.361 de buletine de vot.

CEC anunță câte milioane de buletine de vot sunt neutilizate sau anulateFoto: IPN

Dintre acestea, 1.951.085 de buletine nu au fost utilizate sau au fost anulate. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, cifra include și buletinele de vot completate greșit, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Contactată de IPN, șefa Direcției comunicare, relații publice și mass-media a CEC, Rodica Sîrbu, a menționat că buletinele de vot neutilizate și cele anulate se remit, odată cu buletinele utilizate în procesul de votare, instanței de judecată în a cărei rază teritorială se află consiliul electoral de circumscripție și se păstrează timp de șase luni de la data confirmării legalității alegerilor. Ulterior, toate buletinele sunt nimicite.

Rodica Sîrbu a precizat că numărul buletinelor de vot pentru alegeri este decis în baza numărului de alegătorii incluși în Registrul de Stat al Alegătorilor. 

La stabilirea numărului de buletine pentru secțiile de votare deschise în străinătate, se ține cont de înregistrarea prealabilă, de numărul votanților de la scrutinul precedent, precum și de datele prezentate de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene privind numărul cetățenilor moldoveni de peste hotare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării