main logo
1226

Ceban se pregătește pentru redeschiderea grădinițelor: Măsuri anunțate

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat că autoritățile vor întreprinde toate măsurile necesare pentru a proteja copiii de coronavirus după redeschiderea grădinițelor.

Ceban se pregătește pentru redeschiderea grădinițelor: Măsuri anunțateFoto: unica.md

După ce președintele Igor Dodon a anunțat astăzi că instituțiile de învățământ preșcolar ar putea să se redeschidă după data de 15 iulie, edilul a început să ia măsuri în acest sens, transmite Știri.md.

„Părinții demult așteaptă ca grădinițele să fie redeschise, iar în acest sens, primăria Chișinău a luat toate măsurile de pregătire a instituțiilor.

Dacă se va lua decizia la nivel central ca să fie redeschise, așa cum a fost anunțat astăzi de către șeful statului, atunci anunțăm următoarele:

- În cele 126 de instituţii de educaţie timpurie din capitală, unde sunt înscriși peste 32.300 de copii, au fost procurate bunuri materiale, în sumă de 4 milioane 442 mii lei.

De către direcțiile de sector, în mod centralizat au fost achiziționate :

- Dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, termometre infraroșu, lămpi antibacteriene, inventar moale, uscătoare pentru mâini, măști de protecție pentru angajații din blocurile alimentare și punctele medicale, viziere, etc.
Toate aceste bunuri sunt necesare pentru asigurarea în prima etapa a activității instituțiilor, în condițiile epidemiei de COVID-19.

Între timp:

- Sunt organizate instruiri pentru toate cadrele angajate, directori, educatori, asistenți de educatori și asistente medicale și bucătari”, a scris Ceban pe o rețea de socializare.

De menționat că decizia de redeschidere a grădiniţelor va fi luată de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică după data de 15 iulie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării