main logo
1047

Ceban, revoltat: Cinematograful Gaudeamus, demolat ilegal. Să fie convocat CMC

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că lucrările de demolare a fostului Cinematograf Gaudeamus au fost stopate în această după amiază de către municipalitate.

Ceban: Cinematograful Gaudeamus, demolat ilegal. Să fie convocat CMCFoto: Facebook.com

Într-o postare pe o rețea de socializare, Ceban, menționează că demolarea este ilegală, transmite Știri.md.

"Cinematograful Gaudeamus și nesimțirea unor foști funcționari!!!

Decizii luate pe sub masă așa cum era primit anterior în Primăria Chișinău! Lucrările de demolare a fostului Cinematograf Gaudeamus au fost stopate în această după amiază de către municipalitate și urmează să fie întocmit proces verbal în legătură cu efectuarea lucrărilor de demolare fără autorizație de desființare, a limitării accesului și gunoiului în spațiul public.

Am aflat cu stupoare că în locul fostului cinematograf Gaudeamus a fost realizat câțiva ani în urmă plan urbanistic zonal de către niște funcționari, care nu au limite la nimic. Orice intervenție de demolare a clădirii Cinematografului Gaudeamus este ilegală!", a menționat Ion Ceban.

Totodată, edilul anunță în timpul apropiat va fi convocată ședința CMC privind Cinematograful Gaudeamus.

"Am solicitat să fie convocată de urgență ședința CMC, pentru a vedea posibilitatea legală de a întoarce acest teren municipalității și anularea PUZ-ului și de ce nu, în acel loc de a fi construit un teatru sau un centru de cultură municipal fiind primul în felul său, un centru experiment. Un centru pentru artiști, colective teatrale,  muzicieni, tinere talente", a mai scris Ion Ceban.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării