main logo
920

Ceban: Până în iunie vom avea sub 1 milion de doze de vaccinuri

Primarul Capitalei, Ion Ceban, dă asigurări că în municipiu sunt suficiente doze de vaccin și îndeamnă chișinăuienii să se imunizeze.

Ceban: Până în iunie vom avea sub 1 milion de doze de vaccinuri

De asemenea, edilul susține că până în luna iunie în Capitală vor fi circa 1 milion de doze de vaccinuri diferite, transmite Știri.md.

”Vaccinarea locuitorilor din Chișinău este prioritară pentru municipalitate! Specialiștii spun că doar vaccinul, indiferent de tipul serului, ne va proteja de infectare sau de a dezvolta o forma gravă de boală. 

Înainte de sărbători a fost remarcată o diminuare a numărului de persoane vaccinate. 

Eu sper că oamenii au decis probabil să revină la vaccinări după sărbători. 

În Chișinău avem toate condițiile create la Centre și Puncte de vaccinare, care sunt bine organizate și funcționale, în fiecare Asociație Medicală Teritorială, în Centrele Medicilor de Familie, în Centrele de Sănătate din suburbii. 

Avem infrastructură bine stabilită și la Centrul Municipal de Vaccinare, unde imunizăm în continuare grupurile profesionale organizate.

Pe 30 aprilie și pe 1 mai au avut loc ședințe ale Comisiei Extraordinare de Sănătate Publica a mun. Chișinău: Comisia a solicitat, pe lângă alte prevederi, demararea vaccinărilor „la cerere” pentru toți și fiecare în Chișinău. Mesajul pentru populație trebuie sa fie unul clar si irevocabil: „veniți și vă vaccinați în cea mai apropiată policlinică la locul de trai”. 

Repet, specialiștii spun că, astăzi, vaccinurile sunt suficiente și pentru etapa I, și pentru etapa II, și destule acum pentru demararea etapei III.

Estimativ, până în iunie, din toate sursele, vom avea sub 1 milion de doze de diferite vaccinuri. 

Suntem gata și ne vom mobiliza pentru puncte de vaccinare în număr extins la nivel de municipiu.

Vaccinarea trebuie făcută prin programare pe platforma disponibilă la minister. Noi in municipiu suntem gata sa mergem și prin vaccinare la adresare, fără programare, pentru accesibilitatea tuturor, important să avem vaccinurile livrate ritmic de Minister.   

Anunț și toate subdiviziunile PMC, direcțiile, întreprinderile municipale, dar și toți consilierii municipali că de azi vom asigura vaccinarea tuturor la Centrul Municipal de Vaccinare, în baza programărilor grupurilor. 

Avem pregătit la Centru toate condițiile pentru vaccinarea până la 1.200 de persoane pe zi, dar vaccinam doar câteva sute și nu este corect”, a declarat Ceban.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării