main logo
1692

Ceban, după ce Poliția a sesizat repetat Primăria despre încălcările admise

Primarul Ion Ceban a venit cu o reacție după ce Poliția a sesizat repetat Primăria Chișinău despre încălcările admise la protestul din fața Parlamentului.

Ceban, după ce Poliția a sesizat Primăria despre încălcările admiseFoto: știri.md

„Eu nu știu ce așteaptă de la protestatari Poliția sau guvernarea. Să stea în bancă, să recite poezii? Sunt protestatari până la urmă”, spune acesta. Edilul Capitalei susține că dacă e vorba de amendarea protestatarilor, atunci „să fie toți egali în fața legii”, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

„Am văzut solicitările organelor de drept cu privire la protestatari. Se dorește, prin mâinile Primăriei, să interzicem noi desfășurarea protestului, libera exprimare, lucru care este stipulat de lege. Au fost trei argumente: Faptul că se fumează în locuri publice și neautorizate. În tot orașul se fumează, nu mai spun că mulți din PAS fumează în fața Parlamentului și nu-i amendează nimeni. Este lucrul Poliției, vă rog, dacă îi amendați pe protestatari, să-i amendați și pe deputați, și pe cei de la Președinție, Guvern, Parlament. Nu tolerăm, nu este un lucru bun, dar să fie egali toți în fața legii”, susține Ion Ceban.

În ceea ce privește murdăria, primarul susține că serviciile specializate lucrează în această privință.

„Dacă e cineva să se facă de vină, vă rog să fie întocmite procesele-verbale. Dar în același context, după frigăruii din toate parcurile și scuarurile din Capitală, fâșiile forestiere, la fel scoatem saci de gunoi. În acele parcuri lasă tot oamenii murdărie. Dacă amendăm protestatarii, amendăm și pe cei din jurul instituțiilor și din parcuri”, mai spune primarul.

Mai mult, edilul Capitalei susține că i s-ar cere interzicerea protestului.

„Nu avem cum să ne supărăm pentru sesizarea Poliției. Pentru că 90% din efectivul Poliției au fost scoși pentru a apăra fundurile celor care stau pe scaune moi. Când am zis că nu accept parada homosexualilor, toți mi-au adus aminte că nu avem dreptul să interzicem. Acum ne puneți să încălcăm legea și să ne fluturați cu unele articole. Rog colegii mei să se conducă după legislație”, declară Ion Ceban.

Citește și: Poliția a sesizat Primăria Chișinău despre încălcările protestatarilor

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării