main logo
604

Ceban, despre demisia lui Axentiev: A provocat cheltuieli suplimentare

Demisia șefului de la Autosalubritate, Eugeniu Axentiev, urmează să fie votată mâine în Consiliul Municipal Chișinău.

Ceban, despre demisia lui Axentiev: A provocat cheltuieli suplimentareFoto: ionceban.md

În acest sens, primarul Ion Ceban a avertizat conducerea întreprinderii să nu oblige angajații să protesteze pentru el, transmite Știri.md.

„Am primit semnale că s-ar organiza acțiuni de protest în rândul angajaților întreprinderii, acțiuni organizate de către Axentiev. Am mers personal și am discutat cu oamenii. Unii funcționari cred că au imunitate și funcții pe viață. Iată cei care cred că pot face orice și pentru asta nu vor duce răspundere. Greșesc.

Aceasta vine în baza rapoartelor prezentate de către grupul de lucru, ce a realizat ancheta de serviciu și a instituțiilor centrale cu privire la situația creată la Poligonul din Țânțăreni, unde timp de o săptămână s-a luptat cu localizarea incendiului de deșeuri solide. A provocat cheltuieli suplimentare la bugetul municipal și a stârnit nemulțumirea oamenilor din localitățile din preajmă, din cauza fumului dens eliminat în rezultatul incendiului. În consecință, timp de o săptămână, oamenii au blocat accesul autospecialelor pentru transportarea deșeurilor la poligon”, a declarat Ceban.

Dispoziția cu privire la suspendarea contractului individual de muncă a lui Axentiev a fost deja semnată. Între timp, un grup de lucru face analiza economico-financiară la întreprindere.

Totodată, Dumitru Vulpe, care la moment este vicedirector, a fost numit director interimar, pe perioada desfășurării anchetei.

„Am solicitat Centrului Național Anticorupție investigarea activității lui Axentiev pe perioada mandatului acestuia, dar și altor organe de drept și control să examineze rezultatele auditului efectuat la întreprindere. Repet, nu voi tolera rele intenții din partea unor funcționari, angajați, directori și neprofesionalismul în entitățile municipale. Cât de greu nu îmi va fi, dar voi continua să fac ordine în acest sistem. Acele persoane care mă vor susține, poftim în echipă, cei care vor prefera în continuare dezmățul, ne vom lua rămas bun”, a precizat primarul general.

Menționăm că în urma incendiului de la gunoiștea de la Țânțăreni, municipalitatea a oferit 700.000 de lei din fondul de intervenție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării