4 iunie, 15:22
473
1
Ceban: Circa 50 de loturi de teren vor fi expuse la licitație publică
4 iunie, 15:22
473
1

În perioada următoare circa 50 de loturi de teren din Capitală vor fi expuse la licitație publică (superficie, dare în locațiune, vânzare/cumpărare), în condițiile legislației în vigoare.

Foto: știri.md

O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul Ion Ceban, prin care a fost instituit unui Grup de lucru pentru identificarea și propunerea spre valorificare prin concurs a resurselor funciare, proprietate a municipiului Chișinău, transmite Știri.md

Potrivit informațiilor, comisia este prezidată de viceprimarul de ramură, iar în calitate de membri sunt reprezentanți ai Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare și ai Direcției asistență juridică. 

"Măsura vine din necesitatea folosirii raționale a terenurilor din domeniul public și privat, prin creșterea bazei impozabile, satisfacerea nevoilor sociale și stimularea investițiilor, în vederea asigurării realizării obiectivelor de dezvoltare durabilă a municipiului Chișinău. 

De asemenea, săptămânal, vor fi înaintate propuneri, pentru loturi care pot fi valorificate în termeni proximi, prin intermediul licitațiilor publice.  Îmi doresc transparență în acest domeniu și să fie tot conform legii", a spus Ceban.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter