main logo
1553

Ceban cere ajutorul Poliției: Cazuri de vandalism, unii sunt agresivi

Primarul Capitalei, Ion Ceban, susține că unii refugiați ucraineni se comportă „obraznic” și „absolut inadmisibil”.

Ceban cere ajutorul Poliției: Cazuri de vandalism, unii sunt agresiviFoto: Captură video

Acesta estimează că în perioada următoare ne putem trezi cu situații destul de urâte, precum furturi, tâlhării, abuzuri și vandalism, și cere autorităților centrale „fortificarea capacităților atât pe linia de carabinieri, cât și pe cea de patrulare”, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

„Atestăm că în această perioadă sunt oameni care au nevoie de asistență și unii care sunt foarte obraznici. Sunt oameni care se comportă absolut inadmisibil. Tot ce facem noi din bunul nostru simț și tot ce facem pentru cei care sunt necăjiți nu trebuie în instanță finală să fie stricat ca și imagine și nu dă Doamne să fie pusă securitatea locuitorilor municipiului Chișinău în zona de risc ori acest risc persistă la această etapă”, a declarat primarul.

În context, Ceban a cerut expedierea unui demers pentru întărirea, fortificarea capacităților atât pe linia de carabinieri, cât și pe cea de patrulare, inclusiv MAI și Ministerul Apărării.

„Estimăm că în perioada următoare se pot trezi și ne putem trezi cu lucruri destul de urâte, începând de la furturi, tâlhării, abuzuri, vandalism care deja au lor, de asta - maximă alertă”, a adăugat primarul.

Șefa statului, Maia Sandu, a spus ieri că anumite persoane răspândesc informații false sau adevărate, dar „țin de cazuri specifice”, în privința cetățenilor ucraineni, ajunși în Moldova. „Se încearcă a se prezenta refugiații ca fiind profitori, agresivi. Sunt falsuri care vor să schimbe aceasta bunăvoință față de refugiați”, a spus președinta.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării