main logo
14824

Bilet la autobuz de 10 lei și la troleibuz de 5 lei. Ceban: Vom vedea

Prețul real al călătoriei cu autobuzul prin Chișinău este de 10 lei. Totodată, e necesară și o majorare a prețului biletului la troleibuz.

Bilet la autobuz de 10 lei și la troleibuz de 5 lei. Ceban: Vom vedeaFoto: știri.md

Declarația a fost făcută de edilul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Dreptul la replică” cu Eugeniu Durbală, transmite Știri.md.

Edilul a precizat că, în prezent, sinecostul călătoriei cu autobuzul e aproape 10 lei, iar cu troleibuzul e de peste 5 lei. 

"Cheltuim 500 de milioane de lei pentru a întreține aceste două parcuri pentru a compensa diferența dintre cheltuieli. Venit nu este. 

În COVID cheltuiam aproape 2 milioane de lei pe zi. Sunt 2 stadioane pe zi, în două zile înseamnă un acoperiș de școală reparat integral", a precizat Ion Ceban.

Totodată, primarul a menționat că prețul la transportul public în Chișinău nu se va majora în perioada următoare.

"Atât timp cât nu aducem transport de calitate în Capitală nu se poate pune problema majorării tarifelor", a precizat Ceban.

Primarul a menționat că e planificată în continuare modernizarea parcului de troleibuze și autobuze al Capitalei.

"Vom discuta cu locuitorii Capitalei cum să recuperăm aproape jumătate de miliard de lei care trebuie investit. Ulterior, vom vedea, trebuie de făcut un calcul la tarife împreună", a explicat edilul.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării