main logo
394

Ceban avertizează: Taberele nu vor fi deschise până nu vor fi verificate

”Taberele de odihnă din Capitală nu vor fi deschise până nu vor fi verificate minuțios de către specialiști.”

Ceban avertizează: Taberele nu vor fi deschise până nu vor fi verificate

Despre aceasta îi atenționează edilul Capitalei, Ion Ceban, pe responsabilii din cadrul Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport, transmite Știri.md.

”Asta, mai ales în contextul în care în ultimii doi ani de pandemie taberele au activat în regim redus sau nu au activat deloc.

În termen de 10 zile am solicitat să fie pregătit un raport amplu privind gradul de pregătire a taberelor de odihnă pentru sezonul estival.

Oferta educaţională pentru sezonul estival 2022 în municipiul Chişinău se constituie din Programe subvenţionate de către APL:

- 13 tabere cu sejur de zi în baza instituţiilor de învăţământ primar şi secundar, ciclul I şi II, unde sunt disponibile 1.111 locuri.

- 3 tabere constante cu 6.550 de locuri disponibile.

- 14 tabere sportive în afara oraşului cu 1.291 de locuri.

- o tabără ecologică în baza Centrului Orăşenesc al Tinerilor Naturalişti. 

- 13 instituţii extraşcolare la fel vor activa în perioada 1-30 iunie curent.

- proiecte educaţionale în cadrul Centrului Municipal de Tineret Chişinău, unde vor putea participa de luni până vineri 20 de tineri simultan.

- 3 tabere de artă organizate în baza Şcolilor de Artă și Arte Plastice aflate în gestiunea Direcţiei Cultură, beneficiarii cărora vor fi 90 de copii.

- 24 de tabere tematice care vor activa în baza Centrelor comunitare pentru copii şi tineri, aflate în gestiunea Direcţiei generale pentru protecţia drepturilor copilului.

- tabere tematice oferite de Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu” şi filialele acesteia, cu titlul „Provocarea verii”, ediţia 2022.

Pentru anul 2022, pentru organizarea odihnei de vară a elevilor din bugetul municipal au fost alocaţi 26 de milioane 314 mii de lei.

Pentru pregătirea taberelor constante și celor cu sejur de zi, din bugetul municipal au fost alocaţi 4,5 milioane de lei”, a mai declarat primarul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării