main logo
469

Ceban: Avem multe cazuri care au depășit capacitățile de spitalizare

Tot mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 în Chișinău, mai ales în rândul copiilor, afirmă primarul Ion Ceban. Potrivit lui, capacitățile existente de spitalizare au fost depășite.

Ceban: Avem multe cazuri care au depășit capacitățile de spitalizareFoto: Ion Ceban/ Facebook

Într-o postare de Facebook, primarul menționează că la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii toate paturile sunt ocupate cu micuții testați pozitiv la COVID cu forme grave și critice. Copiii internați sunt atât din municipiu, cât și din republică, transmite Știri.md.

"Am activat spații pediatrice suplimentare de internare COVID la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii "Valentin Ignatenco". Dar, cel mai probabil, vom fi depășiți de capacitățile existente. Ținând cont de situație, vom discuta și cu Ministerul Sănătății pentru a coordona posibilitățile existente de extindere în alte spitale a paturilor COVID pentru copii.

Avem o infrastructură bună de vaccinare în municipiu: de rând cu adulții, pot fi vaccinați și copiii la toate cele 70 puncte de vaccinare din Chișinău. Toți cei care doresc să se imunizeze, nu este obligatoriu, o pot face în siguranță, dispunem de toate condițiile necesare.

Pentru adulți, avem pregătite spații medicale pentru spitalizare COVID. La necesitate vom activa gradual toate spitalele municipale incluse în circuitul COVID, inclusiv secțiile ATI.

Comisia extraordinară de sănătate publică a mun. Chișinău a dispus pregătirea spațiilor și paturilor la Departamentul COVID de la Moldexpo – în caz că vor fi depășite capacitățile municipale existente, vom activa paturi de spitalizare la Moldexpo.

La Moldexpo, avem pregătită și stația de oxigen care, la necesitate, va putea fi montată în 48 ore. Avem o capacitate pregătită de 1.600 paturi COVID în spitalele municipale", se arată în postarea lui Ceban.

În acest moment, în municipiu, avem activate 5 spitale municipale COVID:

1. Spitalul "Sf. Arh. Mihail";

2. Spitalul "Sf. Treime" cu Moldexpo;

3. Spitalul de Boli Contagioase de Copii;

4. Spitalul de Copii "V. Ignatenco";

5. Maternitatea municipală nr. 2.

"Reamintesc, recent Ministerul Sănătății a anunțat despre închiderea secțiilor ATI de la Moldexpo. Sper că nu vor solicita redeschiderea acestor secții la 3 de noapte ca și data trecută, când pacienții erau în ambulanțe și nu erau locuri în spitale. E pe seama Dvs. această decizie iresponsabilă", a adăugat Ceban.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării