main logo
493

Ceban: Am interzis eliberarea actelor de construcție în centrul istoric

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat marți, 7 septembrie, moratoriu pe eliberarea oricăror acte permisive de construcție în centrul istoric până în luna aprilie 2022.

Ceban: Am interzis eliberarea actelor de construcție în centrul istoricFoto: știri.md

În timp ce se afla pe locul unui șantier de la intersecția străzilor Lazo cu Dosoftei din Capitală, edilul a spus că actele permisive ale construcției vor fi suspendate până la clarificarea situației, mai ales că proprietarul construcției a primit autorizație pentru un bloc de 6 etaje, dar acolo deja se vând apartamente la etajul 10, urmând ca blocul să aibă 13 etaje, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.md.

„Am interzis eliberarea actelor permisive până la 1 aprilie 2022, până la elaborarea Planului Urbanistic Zonal centru care ne propunem să-l finalizăm până în acea perioadă, dacă va fi o conlucrare între autoritatea locală și cea centrală. Azi am fost pe șantierul de la intersecția străzilor Dosoftei/Lazo unde noi am eliberat acte permisive pentru restaurarea monumentului. Conform altor acte eliberate până a fi eu în funcția de primar, urmau să construiască o clădire cu 6 maximum 7 etaje. Astăzi informația este că agentul imobiliar vinde apartamente la etajele 8, 9 și 10” a anunțat Ceban.

„Responsabilii de șantier, dar și un director comercial care a venit la fața locului nu a putut explica exact ce construiesc. Am solicitat stoparea actelor permisive pentru construcție și restaurare până la clarificarea situației. Din simplul fapt că sunt constructori de rea credință, încrederea oamenilor s-a pierdut. Tot la finele lunii septembrie, vom organiza o ședință unde vom invita constructorii, consilierii, deputații din Parlament, experții în domeniu pentru a discuta și a asculta toate pozițiile”, a adăugat primarul Capitalei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării