main logo
2805

Ceban, alertat: Peste două zile orașul Chișinău va rămâne fără apă

”1 februarie, peste două zile suntem șantajați că orașul Chișinău va rămâne fără apă, deoarece punctele de la "Apă Canal" vor fi deconectate de la energia electrică”.

Ceban, alertat: Peste două zile orașul Chișinău va rămâne fără apăFoto: știri.md

Cu un astfel de mesaj îngrijorător a venit primarul Capitalei, Ion Ceban, transmite Știri.md.

”De la "fâsurile" și așa numitele inspecții financiare anunțate de prim-ministră, situația nu se schimbă.

Cu detalii despre inspecția trimisă de PAS revin mâine…

Informez că în situație de criză majoră la una din instituțiile strategice pentru țară, cei de la guvernare se fac că plouă.

La ședința CSE nici nu au abordat subiectul!

78 de milioane de lei este datoria "Apă Canal" pentru energia electrică, formată în ultimele 2 luni din cauza scumpirilor la gaze și electricitate, costurile fiind majorate de guvernare.

Cei din PAS au dreptul să scumpească totul și deciziile fiind adoptate în 13 minute, invocând motivul regional și războiul din Ucraina, pe când cei de la "Apă Canal" de parcă nu ar avea aceleași circumstanțe. 

Dublele standarde și ipocrizia nu au margini la cei din PAS.

"Apă Canal" nu are de unde acoperi aceste datorii care s-au creat în urma scumpirilor efectuate de către guvernarea PAS.

Solicităm CSE să se întrunească și să acopere aceste datorii, dar și toată suma care s-ar acumula pe parcursul anului din cauza decalajului de prețuri între servicii. 

Primăria Chișinău recent a acoperit o altă gaură financiară la "Apă Canal", de 130 milioane de lei, care au creat-o foștii gospodari ai Chișinăului”, a declarat edilul.

Premier Energy a anunțat că, începând cu data de 26 ianuarie curent, vor fi operate noi deconectări la mai multe locuri de consum, inclusiv cele în care își are sediul administrativ furnizorul de apă.

Premierul a solicitat autorităților competente să verifice corectitudinea utilizării fondurilor de către „Apă-Canal”.

Edilul Capitalei a anunțat că Sectorul rețele de apă Râșcani și Sectorul rețele de apă Botanica au fost deconectate de la energia electrică și a cerut convocarea imediată a Comisiei pentru Situații Excepționale.

Într-un final, Premier Energy a decis amânarea până la data de 1 februarie 2023 a deconectării notificate a instalațiilor de alimentare cu energie electrică ale S.A. „Apă-Canal Chișinău”.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării