main logo
7547

Ceaiul dintr-un ingredient cunoscut de toți poate reduce balonarea

Problemele digestive sunt tot mai frecvente în zilele noastre. Pentru a ameliora simptomele acestora și a îmbunătăți sănătatea sistemului digestiv, specialiștii recomandă să consumi ceaiul care ar putea reduce balonarea. Băutura aceasta se prepară dintr-un condiment pe care toate gospodinele îl au deja în bucătărie.

Ceaiul dintr-un ingredient cunoscut de toți poate reduce balonareaFoto: Shutterstock

Scorțișoara este unul dintre cele mai vechi condimente cunoscute în întreaga lume. Acest condiment a fost folosit în China încă din anul 2500 î. Hr. Consumul de scorțișoară este asociat cu o mulțime de beneficii pe care le poate aduce organismului. Scorțișoara este bogată în antioxidanți și are efecte antiinflamatorii, antilipemice, antibiotice, antibacteriene și anticancerigene, transmite Știri.md cu referire la catine.ro.

Ceaiul care ar putea reduce balonarea

Ceaiul de scorțișoară are o mulțime de beneficii pentru sănătatea sistemului digestiv. Acesta are proprietăți antioxidante și termogenice și, prin urmare, poate întări sistemul imunitar, poate preveni îmbătrânirea prematură și poate provoca pierderea în greutate.

Ceaiul de scorțișoară are și proprietăți analgezice, bactericide și antiinflamatorii, care pot ajuta la ameliorarea crampelor menstruale, la prevenirea cariilor dentare și la tratarea gingivitei. Acest ceai poate fi reparat u pudra de scorțișoară sau cu batoanele de scorțișoară.

Batoanele de scorțișoară pot conține mai multe uleiuri esențiale și proprietăți benefice. Acest ceai conține cantități mari de cinamaldehida, un compus bioactiv cu activitatea termogenă care accelerează metabolismul.

Acest compus stimulează arderea grăsimilor și poate contribui în timp la pierderea în greutate. Cinamaldehida și linalool sunt compuși prezenți în ceaiul de scorțișoară care a acțiune bactericidă. Acestea pot menține sănătatea orală și pot ajuta la combaterea respirației urât mirositoare, a plăcii și a gingivitei.

Unele studii indică faptul că ceaiul de scorțișoară poate ajuta la controlul diabetului, deoarece această băutură poate îmbunătăți modul în care funcționează insulina pentru a menține nivelul normal de zahăr din sânge.

Ceaiul de scorțișoară poate inhiba, de asemenea, unele enzime digestive și poate încetini digestia carbohidraților pentru a preveni o creștere rapidă a nivelului de glucoză din sânge.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a confirma beneficiile ceaiului de scorțișaoră în controlul diabetului. În plus, ceaiul de scorțișoară îmbunătățește funcționarea sistemului digestiv și ajută în timp la reducerea balonării.

Cum poți prepara ceaiul de scorțișoară

Pentru a face ceaiul de scorțișoară este recomandat să pui un baton de scorțișoară în 200 de ml de apă. Adu apa la punctul de fierbere, iar mai apoi lasă ceaiul 10 minute la foc mic.

Scoate batonul de scorțișoară și lasă ceaiul să se răcească. Poți bea până la patru căni din acest ceai pe zi, de preferință în timpul meselor.

Ceaiul de scorțișoară poate fi făcut și cu pudră de scorțișoară. Cu toate acestea, batonul de scorțișoară este forma preferată deoarece conține mai multe uleiuri esențiale și proprietăți benefice.

Posibile reacții adverse ale ceaiului de scorțișoară

Consumul a până la patru căni de ceai de scorțișoară pe zi este, în general, considerat sigur. Este sigur de utilizat timp de până la șase săptămâni.

Cu toate acestea, ingerarea unor cantități mari de ceai de scorțișoară poate provoca iritații ale gurii și buzelor, transpirație, secreții nazale, hipoglicemie, intoxicație hepatită, creșterea bătăilor inimii și ritmului respirator.

Ceaiul de scorțișoară nu ar trebui consumat de femeile însărcinate sau care alăptează. De asemenea, este contraindicat copiilor, persoanelor cu ulcer, gastrită sau boli hepatice severe. 

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării