main logo
879

Ceai vs. cafea: Care este băutura preferată a moldovenilor

Datele arată că peste 61 la sută dintre moldoveni stau la o ceaşcă de ceai de câteva ori pe zi. Băutura este preferata a 86 la sută dintre femeile intervievate şi a 79 de procente dintre bărbaţi.

Ceai vs. cafea: Care este băutura preferată a moldovenilor

Aproape un sfert dintre cetățeni, beau ceai doar o dată pe zi, transmite Știri.md cu referire la Telegraph.md.

Cât despre consumatorii de cafea, aproape o treime dintre moldovenii care au participat la sondaj au răspuns că o beau de câteva ori pe zi. 

Fiecare al cincilea îşi face o cafea o dată pe zi, iar 14 procente și mai rar. 50 la sută dintre respondenți au declarat că beau cafea de orice tip, iar zece procente o preferă pe cea americano și aproape tot atâția espresso.

 Totodată, cei mai mulți respondenți au răspuns că preferă să consume ceaiul sau cafeaua acasă. Aceasta este opțiunea a 90 la sută dintre moldoveni. 

Aproape un sfert a menționat că obişnuieşte să consume băuturile fierbinți la serviciu, opțiunea fiind bifată în mare parte de către directori și manageri.

 Sondajul a fost realizat în perioada 14 februarie – 7 martie, pe un eșantion de 635 de persoane. Marja de eroare este de plus minus patru procente.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării