main logo
998

Cea mai mare pictură modulară din Europa, realizată în Republica Moldova

O explozie de culoare, un amalgam de forme şi contraste şi o muncă enormă, dublată de un talent pe măsura. Asta se ascunde în spatele celui mai mare tablou modular din Europa, pictat în Republica Moldova de artistul Alexei Gurschii.

Cea mai mare pictură modulară din Europa, realizată în Republica MoldovaFoto: captură video

Pictorul vine cu o inovaţie absolută pentru spațiul basarabean, transpusă în lucrarea "The world", ce dezvăluie viziunea artistului asupra lumii în care trăim, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md.

Se spune că Dumnezeu a creat lumea în şapte zile. Exact atâta timp i-a trebuit artistului pentru a crea "lumea" lui. Opera de artă este asemenea unui puzzle imens, iar dimensiunile sunt impresionante.

Mesajul pe care îl transmite lucrarea este de o profunzime aparte. Tot ce este în lumea noastră se împarte în două, spune artistul. 

Aşa că răul şi binele sunt echilibrate în pictură de o pată roşie de culoare din mijloc, care creează o proporţie armonioasă între aceste două aspecte ale lumii.

Sora lui Alexei a fost cea mai încântată de capodopera creată de fratele ei. Pictorul spune că, iniţial, planificase cu totul altceva.

Prima apariţie neoficială a picturii a fost într-un studio din New York. În curând, însă, aceasta va fi expusă oficial publicului din Chişinău, mai apoi celui de la Iaşi, după care va face un tur prin mai multe ţări.

Pe lângă faptul că pictează de mai bine de 30 de ani, Alexei îmbină arta cu sporturile extreme.

Alexei nu este pasionat doar de arta clasică, el creează şi cărţi pentru copii, iar pe viitor are planuri mari. Colaborând cu oameni de la Iaşi şi de peste ocean, el vrea să creeze un Mickey Mouse a spaţiului românesc, în persoana lui Păcală.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării