main logo
417

Ce vor putea găsi vizitatorii la Târgul de Florii din Capitală

Un nou târg de Florii în Capitală. La Moldexpo, mai mulți producători locali și-au întins tarabele cu cele mai de top produse, în așteptarea cumpărătorilor.

Ce vor putea găsi vizitatorii la Târgul de Florii din CapitalăCe vor putea găsi vizitatorii la Târgul de Florii din Capitală

În primele ore ale târgului, pavilionul însă ducea lipsă de vizitatori. Totuși, vârful vânzătorilor ar putea fi sâmbătă și duminică, atunci când oamenii au mai mult timp liber, inclusiv pentru cumpărăturile de Paști, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Ouăle încondeiate, cozonacii și pasca sunt vedetele Târgului de Florii. Alți producători au venit cu diferite specii de flori și pomi. Aceștia au parte și de o surpriză. Își pot face poze la un stand special.

Târgul de Florii este și o bună ocazie pentru producătorii locali să-și vândă marfa, dar și să-și cunoască mai bine cumpărătorul. Printre ei l-am zărit și pe Constantin Cornița, un tânăr care produce prune uscate. Ne-a spus că fructele nu trebuie să lipsească de pe mesele moldovenilor.

„Să vindem marfa. Înainte doar vindeam angro și abia anul acesta am deschis o întreprindere nouă, ca o microfilială a întreprinderii mari de prune uscate. Și cum suntem în ajun de Paști, prunele uscate trebuie să fie pe mesele tuturor”, Constantin Cornița, producător autohton.

Doamna Lidia a venit la Târg din satul Onești, raionul Edineț. Este o apicultoare înrăită, iar pe lângă miere, a adus și un tort special, comandat din timp.

„Avem o tortă pe care am pregătit-o special, un griliaj natural din miere și nucă. Am pregătit-o special pentru acest târg, fiindcă multe persoane mi-au dat comandă ca să le pregătesc”, Lidia Pahomi, apicultoare.

Participanții la târg spun că se așteaptă la vânzări bune, mai ales că produsele pe care le expun sunt naturale, un lucru mai rar întâlnit în zilele noastre. Ce-i drept, în primele ore de la deschidere în pavilion nu prea se zăreau vizitatori.

„Noi dorim ca toți chișinăuienii și oaspeții capitalei să se aprovizioneze cu marfă bună, sănătoasă. Și avem în jurul nostru tot felul de producători buni, chiar buni-buni, care necesită să fie apreciați de consumatorii moldoveni”, Aneta Ganenco, producător autohton.

Târgul de Florii este organizat anual și este la cea de-a VIII-a ediție. La el și-au anunțat intenția să participe în jur de o sută de companii. Târgul se va încheia duminică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării