main logo
497

Ce trebuie să faci ca să beneficiezi de avantajele mecanismului 2%

Pentru a beneficia de mecanismul 2%, organizaţiile urmează să depună la Agenţia Servicii Publice o cerere de înregistrare pentru a fi înscrise în Lista beneficiarilor desemnării procentuale.

Ce trebuie să faci ca să beneficiezi de avantajele mecanismului 2%Foto: 2procente.info

În baza Listei beneficiarilor 2%, persoanele fizice vor alege organizaţiile la care vor direcţiona 2% din impozitul pe venit, transmite Știri.md. 

Formularul de cerere este disponibil pe pagina web a Agenţiei Servicii Publice.

Cererea trebuie să includă:

1. denumirea asociaţiei obşteşti, fundaţiei, instituţiei private, cultului religios şi a părţilor componente ale cultului religios, potrivit actelor de constituire;

2. data înregistrării de stat a organizaţiei necomerciale;

3. numărul de identificare de stat (IDNO/cod fiscal);

4. datele de contact (număr de telefon, email şi adresa sediului). Comunicarea cu Agenţia Servicii Publice se va realiza, în principal, prin email, de aceasta este important ca adresa de mail să fie indicată corect;

5. rechizitele bancare ale beneficiarului la care vor fi transferate sumele de desemnare procentuală, care trebuie să cuprindă obligatoriu:

- denumirea băncii;

- codul băncii; şi

- contul IBAN format din 24 caractere.

6. descrierea activităţilor:

- asociaţiile obşteşti, fundaţiile şi instituţiile private vor indica activităţile de utilitate publică implementate;

- cultele religioase şi părţile componente ale acestora vor indica activităţile sociale, morale, culturale sau de caritate pe care le desfăşoară;

7. declaraţia pe proprie răspundere că nu aţi susţinut şi, pe perioada valorificării surselor obţinute în urma desemnării procentuale, nu veţi susţine activitatea unui partid politic, unei organizaţii social-politice sau unui candidat la alegeri în sensul Codului electoral – aceasta face parte din cererea de înregistrare.

Organizaţiile trebuie să anexeze la cerere extrasul bancar privind deschiderea contului în instituţia financiară în monedă naţională.

Cererea se semnează nemijlocit de conducătorul organizaţiei sau de reprezentantul legal prin anexarea copiei actului de împuternicire.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării