main logo
12184

Ce trebuie să facă moldovenii care nu au reușit să fie recenzați

Au rămas 13 zile până la finalizarea Recensământului populației și locuințelor 2024, anunță Biroul Național de Statistică (BNS).

Ce trebuie să facă moldovenii care nu au reușit să fie recenzațiImagine simbol

În acest context, persoanele care nu au fost recenzate sunt rugate să informeze prin una din cele două modalități, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

  • să completeze formularul de pe site-ul web oficial al BNS cu informația necesară, pentru a fi contactate de recenzor în vederea stabilirii datei și orei recenzării;
  • să transmită un mesaj la adresa de email rpl2024@statistica.gov.md, oferind informația despre adresa de domiciliu;
  • să telefoneze la Linia Verde 0800 800 24 (apel gratuit)

Recensământului populației și locuințelor 2024 se desfășoară în perioada 8 aprilie – 7 iulie. De la lansarea recensământului până în prezent au fost recenzate peste 2,3 milioane de persoane (cu și fără reședință obișnuită) și peste 1,5 milioane de locuințe (ocupate, secundare și neocupate).

Participarea la recensământ este obligatorie. Persoanele care vor refuza să participe la recenzare sau vor furniza date incomplete și/sau eronate în cadrul recenzării sunt pasibile de răspundere contravențională, cu aplicarea amenzii în mărime de la 1.000 până la 2.500 de lei.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării