Ce trebuie să adaugi în apa porumbului fiert ca să fie moale și delicios
Pe măsură ce înaintăm tot mai mult în luna august, porumbul se transformă în vedeta de necontestat a piețelor. Iar porumbul fiert este una dintre cele mai simple și mai delicioase rețete pe care le putem pregăti în această lună. Însă, pentru un preparat mai bun ca niciodată, trebuie să știm ce ingredient secret să adăugăm în apa porumbului.

În principiu, porumbul fiert este una dintre cele mai simple și mai gustoase rețete pe care le putem pregăti în perioada aceasta din an. Însă, deși nu avem nevoie, practic, decât de porumb și apă, tot există câteva secrete pe care această rețetă le mai ascunde și pe care trebuie să le știm, transmite Știri.md cu referire la click.ro.
Iar pentru a pregăti o masă de-a dreptul delicioasă, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să știm precis ce fel de porumb să cumpărăm. Ideal ar fi să alegem un știulete tânăr și fraged, iar frunzele care îl învelesc trebuie să fie încă verzi.
Cât timp trebuie fiert porumbul
Iar în ce privește modul în care știuleții trebuie fierți, cel mai bine este ca aceștia să fie lăsați pe foc vreme de aproximativ 15 minute, în apă clocotită. Apoi, trebuie stins focul, iar știuleții vor mai fi lăsați în apă vreme de jumătate de oră.
Desigur, porumbul vechi, care deja are boabe mai întunecate, trebuie fiert mai mult timp. Un astfel de știulete trebuie lăsat pe foc vreme de aproximativ 40 de minute, însă, în unele cazuri se poate ajunge chiar și la 2 ore.
Ce trebuie pus în apă înainte de a fierbe porumbul
Desigur, pe lângă alegerea unui porumb cât mai bun, mai există un detaliu care poate schimba complet această rețetă banală. Mai precis, pentru ca știuleții să fie mai moi și mai delicioși ca niciodată, este important ca în apă să fie pus puțin lapte, o bucată de unt, iar, cu cinci minute înainte de a stinge focul, în apa porumbului poate fi pusă și puțină sare.
Astfel, gustul porumbului va deveni mult mai intens și boabele vor fi mai moi decât în mod obișnuit!