30 septembrie, 16:18
503
1
Ce sumă s-a adunat în contul deschis pentru susținerea Filarmonicii
30 septembrie, 16:18
503
1

În contul deschis pentru colectarea fondurilor sub formă de donație pentru Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, la ziua de 30 septembrie, s-au adunat 27.000 de lei.

Deocamdată nu sunt prelucrate toate intrările. Informațiile au fost prezentate de vicepremierul Serghei Pușcuța, ministru al Finanțelor, la ședința Guvernului, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Ministrul Educației, Culturii și Cccercetării, Igor Șarov, a declarat că toate colectivele de la Filarmonică își continuă activitatea. Orchestra Simfonică și Capela Corală Academică „Doina” au fost mutate la Palatul Republicii.

Alte colective își continuă activitatea la Palatul Național „Nicolae Sulac”, unde și urmează să fie desfășurate activitățile Filarmonicii planificate pentru această toamnă.

În ceea ce ține de resursele financiare necesare pentru restabilirea Filarmonicii, ministrul spune că este prematur de vorbit.

Comisia creată urmează să elaboreze un plan de intervenție după incendiu.

Premierul Ion Chicu a solicitat ca autoritățile responsabile să continue consultările legate de viitorul sediu al Filarmonicii.

De asemenea, a solicitat ca toate informațiile privind colectările de fonduri să fie publicate.

Incendiul la Filarmonica Națională a izbucnit pe 24 septembrie.

Pompierii au reușit să-l localizeze după mai bine de patru ore, dar l-au lichidat complet a doua zi.

Tavanul sălii principale a clădirii a cedat.

Ministerul Finanțelor a deschis un cont pentru colectarea fondurilor sub formă de donație pentru reconstrucția Filarmonicii.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter