main logo
2027

Ce spunea Spiridon Vangheli, fiind în viață: Pentru voi mi-am pus tot sufletul

Celebrul Spiridon Vangheli s-a stins din viață. Scriitorul copilăriei noastre a decedat la o săptămână după ziua în care a sărbătorit 92 de ani de viață. A fost tatăl lui Guguță, personajul care ne-a dus faima în toată lumea, pentru că opera lui a fost tradusă în 40 de limbi.

Ce spunea Vangheli, fiind în viață: Pentru voi mi-am pus tot sufletulImagine simbol

Maestrul va fi petrecut pe ultimul drum luni, aceasta fiind declarată și zi de doliu național, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„La această vârstă mă simt într-un fel bine, auzind vorbele dumneavoastră de susținere, dar când mă gândesc câte mai trebuie de făcut... e problemă înțelegeți. Vârsta e vârstă”.

Asta spunea acum doi ani Spiridon Vangheli. A fost ultima zi de naștere pe care a sărbătorit-o înconjurat de sute de copii, de cei pentru care a scris de-a lungul vieții. 

„Ce am face noi fără voi? Eu vreau să fiu alături de voi, soarta unui scriitor pentru copii este să fie mic rămânând mare, iată asta este foarte greu, să te faci mic, rămânând mare”.

A trăit o viață lungă și luminoasă, deși au fost și zile în care credeam că îl pierdem. În primăvara anului 2021, Spiridon Vangheli a suferit de Covid, fiind internat la terapie intensivă în stare gravă. În pofida vârstei înaintate, și-a revenit asemenea eroilor din poveștile lui. 

„Am avut și Covid ce să faci, e al nostru și acela. Dacă ai să alegi numai florile care îți plac nu ai să ajungi nicăieri. Luptăm cu Covid și cu celelalte”.

Ministerul Culturii a transmis astăzi un mesaj de condoleanțe în care a precizat că maestrul ne-a adus multă lumină și că cei care i-au citit cărțile în copilărie au ajuns și ei deja bunei. 

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării