main logo
769

Ce spune un consilier municipal despre banda reversibilă de pe Alecu Russo

Consilierul municipal, Victor Chironda, a venit cu o reacție după ce INP a instalat o bandă reversibilă pe strada Alecu Russo din Capitală.

Ce spune un consilier municipal despre banda reversibilă de pe RussoFoto: tvrmoldova.md

Potrivit alesului local, această bandă nu va scăpa șoferii de abuteiajele din această zonă, transmite Știri.md.

"Când oamenii care nu pricep în planificarea transportului se apucă de lucru, asta arată așa. Pentru că e o axiomă faptul că capacitatea de trafic a unei străzi depinde nu de numărul de benzi, ci de capacitatea de trafic a celui mai îngust loc al său.

În cazul dat e vorba de cercul de la PanCom, care e principalul generator de ambuteiaje în acea zonă. El creează efectul de "gât de sticlă" care, indiferent de numărul benzilor care aduc traficul, nu poate permite trecerea unui flux mai mare de transport. Chiar și autorii proiectului acelui cerc au recunoscut că el nu avea ce căuta acolo și a fost construit la insistența personală a lui Chirtoacă, cu încălcarea multor cerințe și norme tehnice.

Orice sens giratoriu are efect pâna fluxul de trafic nu atinge capacitatea sa maximă de trafic. Mai departe el generează constant accidente și ambuteiaje. Acolo unde fluxurile de automobile sunt mari și flotante, doar semafoarele adaptabile pot asigura un trafic eficient.

Acum, în loc să fie reinstalată o intersecție semaforizată cu regim adaptabil, oamenii inventează pseudosoluții. Chiar aș propune să facem măsurări de trafic și să vedem cât de multe minute vor economisi șoferii în urma acestei măsuri", a comentat Victor Chironda.

Știri.md amintește că o bandă reversibilă a apărut astăzi, pe strada Alecu Russo din Capitală. Potrivit unui comunicat emis de INP, polițiștii au experimentat circulația pe o bandă reversibilă cu scopul de a defluidiza traficul în orele de vârf.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării