main logo
1142

Ce spune Procuratura Generală despre furtul de la Ministerul Apărării

Procurorii au inițiat un dosar penal pe faptul sustragerii bunurilor materiale în proporții deosebit de mari de la Ministerul Apărării, a confirmat pentru Replica Media procurora Mariana Cherpec.

Ce spune Procuratura Generală despre furtul de la Ministerul ApărăriiFoto: știri.md

Potrivit responsabilei de relațiile cu presa din cadrul Procuraturii Generale (PG), echipamentele militare au fost sustrase din depozitul Brigăzii nr.2 Infanterie Monitorizată, iar valoarea lor se ridică la circa 1,4 milioane de lei, transmite Știri.md cu referire la Replicamedia.md.

Cherpec a declarat că organul de urmărire penală a Inspectoratului de poliție Buiucani a fost sesizat la 17 aprilie 2022 de către Comenduirea Militară a Armatei Naționale a Ministerului Apărării a Republicii Moldova referitor la acțiunile pretinse a fi ilegale admise de către persoane neidentificate, cu privire la sustragerea bunurilor materiale sub formă de echipament militar din depozitul Brigăzii nr.2 Infanterie Monitorizată.

Pe acest fapt la 18 aprilie 2022 a fost pornită urmărirea penală pe faptul sustragerii bunurilor materiale în proporții deosebit de mari (art.186 alin.(5) din Codul penal).

„La moment, se efectuează acțiuni de urmărire penală în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor cazului investigat, identificării făptuitorilor și atragerii acestora la răspundere. La terminarea urmăririi penale pe acest caz, Procuratura va informa opinia publică”, ne-a comunicat reprezentanta PG.

Potrivit Ministerului Apărării, neajunsurile de echipamente militare au fost depistate în procesului de primire-predare a funcției de comandant de unitate.

Primele informații care au apărut în spațiul public indicau un prejudiciu de 2 milioane de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării