1673
0
Ce spune directoarea grădiniței din Băcioi, unde s-au intoxicat 30 de copii
1673
0

Situația se agravează în cazul intoxicației de la grădinița din Băcioi. Mai mult de jumătate din copiii care au frecventat recent grădinița au ajuns la spital.

Foto: captură video

În total 29, dar și două ajutoare de educatoare. Medicii spun că investigațiile sunt în derulare. Abia în câteva zile vor putea afirma care a fost cauza intoxicației. Versiunile variază. Fie este vorba de o toxiinfecție alimentară sau o viroză. De partea cealaltă, directoarea grădiniței spune că toate procedurile sanitare au fost respectate, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

De ieri și până azi, la Spitalul de boli contagioase pentru copii din Chișinău au fost internați 18 copii din cei aproximativ 40 care au frecventat grădinița din Băcioi în ultimele zile. Alții șapte se află acum la Spitalul Municipal de Copii nr.1 și la „Toma Ciorbă”, împreună cu două ajutoare de educatoare.

Stela Cornilova, vicedirector medical la Spitalul de boli contagioase pentru copii: Practic toți copiii au venit cu febră, vomă, scaune lichide, dureri în abdomen și cu sindrom toxic. 2:08 -2:15 Nu putem vorbi de o stare general gravă la niciun copil. Da, desigur, sunt semne toxice, copiii sunt febrili.

Micuților li s-au făcut perfuzii și au primit antibiotice. Simptomele conduc spre ipoteza unei toxi-infecții alimentare, dar medicii investighează și posibilitatea infectării cu un virus. Directoarea grădiniței spune, însă că s-au respectat toate măsurile sanitare.

Lilia Breahnă, directoarea Grădiniței 101, Băcioi: Toate contractele pe care trebuie să le aibă o instituție, noi le avem, cu probe la apă și la produse, ultima dată s-au luat în mai. 0:55-1:00 Ne gândim poate că e ceva de acasă, acum toți suntem la țară.

Vitalie Șalari, primarul comunei Băcioi: În discuții cu toți angajații, tuturor grădinițelor din Băcioi, nu a mai fost un asemenea caz, cel puțin eu nu țin minte așa ceva.

Ieri, inspectorii de la Agenția pentru Siguranța Alimentelor au colectat probe pentru investigații de laborator din alimentele servite copiiilor. Între timp, grădinița și-a sistat activitatea, iar ceilalți copii sunt sub supravegherea medicilor de familie.

Citește și
article image
Clipul cu fetița lui Anatol Melnic, criticat de internauți...
0
5967
article image
Pericolul la care sunt expuşi copii care stau prea mult la...
0
400
article image
Peste 300 de copii din Găgăuzia vor primi gratuit...
0
103
article image
Preoți italieni, trimiși în judecată pentru că ar fi...
0
148