main logo
1631

Ce spune compania care gestionează depozitul de deșeuri cuprins de flăcări

La depozitul de deșeuri de pe strada Uzinelor din Capitală, care în această dimineață a fost cuprins de flăcări puternice, nu au existat surse care ar fi putut provoca incendiul, iar temperaturile de afară sunt mult prea scăzute pentru a facilita supraîncălzire.

Ce spune compania care gestionează depozitul de deșeuri ars ca o torțăFoto: IGSU

Asta au declarat reprezentanții companiei care gestionează depozitul, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Într-o postare pe o rețea de socializare, aceștia precizează că „sunt șocați de situația care s-a creat” și că vor depune toate eforturile pentru a elucida consecințele.

„În această noapte am fost informați că deșeurile reciclabile, depozitate temporar în sectorul Ciocana al capitalei, au luat foc. De la ora 5:00, întreaga echipă a companiei împreună cu echipele de pompieri luptă cu incendiul.

Ne asumăm securizarea teritoriului și depunem maxim efort să elucidăm consecințele. De aproape opt ore facem o muncă enormă și vom continua să o facem pe parcursul acestei zile. 

Ținem să menționăm faptul că deșeurile reciclabile erau depozitate temporar în această zonă. Împreună cu oamenii legii urmează să identificăm cauza incendiului. Incendiul de astăzi va fi investigat.

La depozitul nostru nu au existat surse care ar fi putut provoca incendiul, iar temperaturile de afară sunt mult prea scăzute pentru a facilita supraîncălzire. Mulțumim tuturor care în aceste momente ne sunt alături.

Suntem recunoscători pompierilor pentru efortul depus, dar și voluntarilor care aduc mâncare și ceai pentru echipele implicate în stoparea incendiului.”, se arată în postare.

Totodată, în mesajul companiei se menționează că rolul acesteia constă în implicarea în activități orientate în colectarea deșeurilor și reintroducerea acestora ca materie primă secundară în economia țării.

Deși incendiul a izbucnit lângă linia de sortare din sectorul Ciocana care nu este în gestiunea municipalității, administrația publică locală a trimis ajutor pompierilor sub formă de tehnică specializată.

IGSU publică imagini filmate cu drona.

În urma arderii deșeurilor de plastic, în atmosferă se elimină în mare parte particule fine PM10, COV-uri (compuși organici volatili), precum și hidrocarburi aromatice policiclice.

Potrivit Agenției de Mediu, acestea pot afecta grav sistemul respirator al organismului uman, cauzând afecțiuni cardiace și pulmonare.

Știri.md amintește că focul a cuprins deșeurile din plastic, care sunt stocate și păstrate pe teritoriul unui depozit de reciclare a deșeurilor.

Pompierii IGSU au intervenit de urgență conform numărului sporit de intervenție pe strada Uzinelor 209 din Chișinău.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 04:51.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării