main logo
1192

Ce spune Candu despre acuzațiile privind expulzarea profesorilor turci

Andrian Candu spune că a aflat de expulzarea profesorilor turci abia după extrădarea lor. El neagă că ar fi avut vreo implicare, așa cum îl acuză comisia parlamentară de anchetă care investighează circumstanțele producerii acestui caz.

Ce spune Candu despre acuzațiile privind expulzarea profesorilor turciFoto: știri.md

Dacă anul trecut cei de la PAS și PPDA îl acuzau pe Igor Dodon că ar sta în spatele extrădării, acum câteva zile, președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională a anunțat că expulzarea celor șapte profesori turci, s-ar fi făcut cu acordul lui Andrian Candu, care pe atunci era președintele legislativului, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

 „Eu personal am aflat acest lucru din ziua desfășurării, adică post-factum și am aflat din presă, cât nu ar fi de straniu și l-am sunat după pe Vasile Botnari să îl întreb doar dacă e adevărat și el a zis că da, este adevărat,” a precizat Andrian Candu.

Cu doar câteva zile înainte că profesorii turci să fie expulzați, Candu și-a mutat copiii de la liceul Orizon la o altă instituție.

„Mai mulți colegi ai copilului care era în liceul „Orizont” își schimbau liceul pe alt liceu, ținând cont de curriculum și alte chestii. Nu are nicio legătură,” explică Candu.

Pavel Filip spune că nici el habar nu avea despre ce urma să se întâmple cu familiile turce.

„Este un lucru regretabil și eu când am știut despre această problema deja lucrurile se întâmplase,” a declarat președintele PDM.

La un an de la expulzarea profesorilor turci, Procuratura Generală anunță că un fost director adjunct al SIS a fost reținut pentru 72 de ore, iar șeful Biroului Migrație și Azil a fost pus sub învinuire. Totodată, ultimul, acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu, are interdicția de a părăsi țara.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării