main logo
1263

Ce spun pasagerii despre greva transportatorilor: Bine fac că protestează

Bate vântul prin autogările din țară. Șoferii de microbuze au intrat, de astăzi, în grevă pentru trei zile.

Mai mulți pasageri, despre greva transportatorilor: Bine facFoto: sputnik.md

Ei sunt nemulțumiți că Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale nu le ia în calcul solicitarea de a majora tariful pentru călătorie. Afectați de sistarea transportului interurban, pasagerii sunt nevoiți să se deplaseze cu mașini de ocazie, transmite Știri.md cu referire la Tv6.md.

Chiar de la primele ore ale dimineții, oamenii din Anenii Noi, care au vrut să ia microbuzele sau autobuzele, pentru a ajunge în satele din raion sau la Chișinău, au făcut drum întors de la Autogara din localitate.

„Astăzi am ieșit la muncă și văd că nu a ieșit nimeni, rutiere nu-s, autobuze nu-s”.

În aceste condiții, unii pasageri au găsit salvarea în mașinile de ocazie, deși în multe cazuri, spun ei, așteptarea durează, și nu foarte puțin.

„Am venit cu o mașină din sat, iar acum ca să mă întorc, nu știu cu ce. O să ies să stau lângă traseu”.
„Iată eu tot nu pot să circul”.
„Nu știu, o să văd, cred că autostopul”.

Deși sunt nevoiți să aștepte în frig, unii oameni susțin decizia transportatorilor, întrucât, potrivit lor, doar așa aceștia vor fi auziți.

„Bine fac că protestează, lasă să facă așa o lună, ca să înțeleagă”.

Guvernul le va propune transportatorilor joi, 10 februarie, un pachet de soluții, ca răspuns la cererea acestora de majorare a tarifelor pe fundalul scumpirii carburanților, în special a motorinei. Declarația a fost făcută pentru Radio Europa Liberă de către secretarul de stat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Mircea Păscăluță.

Amintim că, în urma revoltelor repetate ale șoferilor de microbuze, Guvernul vorbea despre o majorare a tarifului cu până la 10 bani per kilometru. Intenția îi nemulțumește pe transportatori, care spun că cifra nu este cea solicitată în stradă. Prin urmare, ei au intrat în grevă, iar ca răspuns, ministrul Infrastructurii le-a recomandat să-și renoveze parcul auto.

Inițial, a anunțat că-și încetează activitatea o asociație de transportatori, iar vineri acesteia i s-a alăturat alta.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării