main logo
1411

Ce spun medicii despre starea copilului incendiat de tată la Anenii Noi

Copilul de şapte ani din raionul Anenii Noi, stropit cu benzină şi incendiat de tatăl său vitreg, se simte mai bine şi va primi tratament la domiciliu.

Ce spun medicii despre starea copilului incendiat de tată la Anenii NoiFoto: digi24.ro

Declaraţia a fost făcută pentru Publika TV, de către purtătorul de cuvânt al spitalului Emilian Coţaga din Capitală, Maxim Cazacu, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

După două săptămâni de la incident, mama şi copilul au ajuns în sfârşit la Chişinău. După ce a fost examinată de medicii din raion, astăzi, responsabilii de la Direcţia asistenţă socială Anenii Noi i-au pus la dispoziţie un mijloc de transport, ca să vină în Capitală. 

Într-un final, minorul a fost consultat de medicii Spitalului Emil Coţaga, care au constatat că nu este nevoie de spitalizare, deoarece rana a început să se cicatrizeze.

Pe marginea acestui caz a fost pornit un proces penal. După ce va fi efectuată expertiza medico-legală, va fi stabilită gravitatea leziunilor şi va fi făcută analiza psihologică a copilului, oamenii legii vor decide cine şi cum va fi tras la răspundere.

Anterior, copilul le-a spus asistentului social din localitate şi oamenilor legii că ar fi fost incediat de tatăl său vitreg, în vârstă de 27 de ani.

Amintim că incidentul a avut loc în data de opt noiembrie. Atunci, suspectul, aflat în stare de ebrietate, l-ar fi stropit pe băiat cu benzină şi i-ar fi dat foc. 

Cazul a ajuns în vizorul oamenilor legii peste trei zile, iar mama copilului a mers la spital abia a doua zi. Oamenii legii nu pot spune încă dacă femeia va fi sau nu trasă la răspundere.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării