main logo
2058

Ce spun locuitorii unui sat aflat la cinci km de Ucraina: Se aud zgomote

Începutul războiului din Ucraina a zguduit o lume întreagă, dar mai ales statele vecine. Localitățile aflate în nemijlocita apropiere de Ucraina, din raionul Căușeni, au fost primele care s-au implicat în gestionarea fluxului de refugiați.

Ce spun locuitorii unui sat aflat la cinci km de Ucraina: Se aud zgomoteFoto: Studio L

Satul Ucrainca se află la doar câțiva km distanță de Ucraina, iar autoritățile de aici, asistenții sociali și agenții economici din sat au luat imediat legătura cu vecinii de peste graniță pentru a le întinde o mână de ajutor, transmite Știri.md cu referire la Studio L

În jur de 40 de cetățeni ucraineni au fost cazați în localitate în primele ore de la începutul războiului, iar la un an distanță oamenii spun că acest coșmar încă nu a trecut.

Se află la doar cinci km de Ucraina, iar începutul războiului a băgat frică în fiecare dintre ei.

Vorbim despre locuitorii satului Ucrainca din raionul Căușeni, localitate aflată în nemijlocita apropiere de statul în care acum un an au început agresiuni militare. Mulți săteni de aici au rude în statul vecin și spun că ceea ce se întâmplă acolo îi neliniștește și astăzi. După începutul invaziei rusești, mulți dintre vecinii de peste graniță s-au cazat la ei în sat, iar autoritățile locale au încercat să găsească soluții pentru a-i adăposti și alimenta pe toți.

O parte dintre refugiați au fost cazați prin gospodăriile private, iar alții - în Centrul comunitar multifuncțional. Vă reamintim că satul Ucrainca din raionul Căușeni se află la doar câțiva km de Ucraina, fiind printre primele localități din raion care au trebuit să facă față unui număr mare de refugiați.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării