main logo
1181

Ce se va întâmpla dacă CEDO ia o decizie favorabilă pentru Stoianoglo

La ședința de joi, 13 ianuarie curent, de la Curtea de Apel Chișinău în care s-a decis respingerea demersurilor procurorilor împotriva încheierii primei instanțe de eliberare sub control judiciar al procurorului general suspendat, s-a aflat că Alexandr Stoianoglo s-a adresat la CEDO.

Ce se va întâmpla dacă CEDO ia o decizie favorabilă pentru StoianogloFoto: zdg.md

Acesta s-a plâns că i-au fost încălcate drepturile, atunci când a fost reținut, după care arestat, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Plângerea a fost depusă la Curtea Europeană prin intermediul avocaților săi. Potrivit acestora, pe lângă argumentul că aplicarea unei măsuri preventive de arest trebuie să aibă „o bănuială rezonabilă”, s-a cerut examinarea intentării dosarului penal, în contextul în care clientul lor îl consideră unul „politic”.

Astfel, dacă CEDO va lua o decizie favorabilă pentru procurorul general suspendat și autoritățile Republicii Moldova o vor respecta, atunci urmărirea penală pe numele acestuia va fi stopată.

Între timp, Alexandr Stoianoglo rămâne sub control judiciar. El a fost reținut în luna octombrie 2021, fiind învinuit inițial de cel puțin patru capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor, corupere pasivă și darea de informații mincinoase, mai târziu și de favorizarea unui grup criminal organizat.

Anterior, procurorii au anunțat că urmărirea penală pe un capăt de acuzare – depășire a atribuțiilor de serviciu – a fost finalizată, cu transmiterea dosarului pe masa judecătorilor Judecătoriei Chișinău. Alexandr Stoianoglo pledează nevinovat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării