main logo
2562

Ce se întâmplă acum cu bebelușul abandonat de mamă iarna trecută

Bebelușul, care în februarie curent a fost abandonat de mamă într-un cămin din sectorul Buiucani al Capitalei are, în sfârşit, o familie nouă.

Ce se întâmplă acum cu bebelușul abandonat de mamă iarna trecutăColaj: știri.md

Copilul a fost luat sub tutela bunicilor care au grijă şi de cei doi fraţi mai mari ai băiatului, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

În toată această perioadă, chiar dacă mama lui a avut mai multe șanse de a-și creşte copilul, femeia a refuzat acest lucru.

Copilul şi-a văzut bunicii marţi, care au venit împreună cu ceilalţi doi fraţi mai mari să-l ia la noua casă.

În perioada cât s-a aflat la centrul de plasament, copilul şi bunicii au beneficiat de asistență din partea Organizaţiei "Copil, Comunitate, Familie".

"Au fost emoții frumoase și puternice, în special, din partea bunicilor și a copiilor mai mari. Copilul mic nu înțelegea la moment ce se întâmplă", a spus directorul organizației ”Copil Comunitate Familie”, Liliana Rotaru.

Bunicii au aşteptat ca autorităţile să le ofere tutela asupra copilului. Procesul a fost unul îndelungat pentru că mama băiatului a dispărut de mai multe ori.

"S-a mișcat destul de greu în sistemul de instanțe. Au fost oferite mai multe posibilități mamei de a lua copilul. Din păcate, nu a reuși, nu a putut. Noi regretăm foarte mult că acest copil a stat un an și cinci luni în instituție, separat de cei dragi", a declarat Liliana Rotaru.

Chiar dacă acum copilul are o familie, specialiştii organizaţiei spun că vor continua să-i ofere asistenţă psihologică sau juridică.

Am încercat să aflăm la ce centru de plasament a stat copilul și cum s-a comportat în această perioadă, însă reprezentantul Direcției protecția copilului a Capitalei, Serghei Oceretnîi, ne-a spus că urmează să vină cu o reacție.

Bebeluşul de aproape o lună a fost găsit într-un cărucior, în holul unui cămin de tip familial din sectorul Buiucani.

Micuţul nu avea semne de violenţă pe corp.

În acest caz a fost deschis un dosar penal, iar poliţiştii spuneau că părinţii copilului riscă până la 4 ani de puşcărie pentru că i-au pus viaţa în pericol.

Deocamdată, nu se cunoaște ce s-a întâmplat cu acest dosar.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării