main logo
504

Ce șanse ai dacă te duci mahmur la un examen

Dacă ai consumat alcool măcar o dată în viața ta, ești familiarizat cu minunatele efecte ale unei mahmureli. Durerile de cap, grețurile și oboseala sunt doar o pare a pachetului de repercusiuni care te așteaptă dimineața, dar te-ai întrebat cum îți afectează mahmureala gândurile și comportamentul?

Ce șanse ai dacă te duci mahmur la un examen

Cercetările arată că mahmureala poate influența procesele cognitive care sunt importante pentru viața de zi cu zi. Există dovezi ale deficienței de memorie (pe termen scurt și lung). De asemenea, s-ar putea să ai ceva probleme în a rămâne atent și aptitudinile psihomotorii ar putea fi afectate, relatează Știri.md cu referire la playtech.ro.

Dar există și cazuri în care performanța anumitor procese de gândire nu a prezentat niciun declin, după o noapte de băut.

Când vine vorba de memorie, studenții sunt un bun exemplu al unui grup care trebuie să rețină informații. S-ar putea să crezi că e o idee mai înțeleaptă ca, înainte de examen, să stai liniștit în casă. Însă dovezile actuale, care compară performanța unor teste, arată că nu există diferențe între notele studenților care erau și nu mahmuri.

Acest lucru sugerează că, procesarea în formației s-a făcut atunci când studenții erau treji, iar mahmureala nu afectează procesul de reamintire a informațiilor. Prin comparație, studiul arată că, mai degrabă, procesul de învățare ar putea fi cel afectat.

În momentul în care aceștia au fost puși să învețe informații noi și să le reproducă când erau mahmuri, rezultatele au fost mai proaste, iar memoria mai slabă. Acest lucru ar putea explica de ce performanța examenelor este relativ neafectată – deoarece in formațiile au fost deja asimilate.

Bineînțeles, asta nu înseamnă că trebuie să te faci praf cu o seară înainte de examen, nu de alta, dar s-ar putea ca alte efecte ale mahmurelii să te facă să nu dai tot ce ai mai bun.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării