Ce să mănânci de Revelion ca să scapi de mahmureala din prima zi a noului an
Meniul de la masa de Revelion poate influenţa intensitatea stării de mahmureală de a doua zi, anumite alimente eliminând aceste neplăceri.

Potrivit nutriţioniştilor britanici, alegerea unor anumite alimente la masa din seara de Revelion sau chiar la prânzul din 31 decembrie poate diminua efectele alcoolului, resimţite în dimineaţa primei zile a noului an, scrie monitorulsv.ro.
"Fasolea, avocado şi cerealele eliberează energia treptat, aşa că, dacă mănânci aşa ceva înainte să ajungi la o petrecere, cu siguranţă nu vei fi înfometat", a declarat nutriţionistul Azmina Govindji.
Aceste alimente "te fac să nu resimţi imediat efectele alcoolului şi nu o să simţi nevoia să bei încă un pahar atât de repede", a mai spus ea.
De asemenea, un alt adjuvant în prevenirea stării de mahmureală este sucul de mere, care menţine organismul hidratat şi este bogat în vitamina C.
Un alt fel de mâncare recomandat de nutriţionişti înainte de a ajunge la petrecerea de Revelion este cotletul de miel cu cartofi la cuptor. "Dacă mănânci asta la 14.00 îţi va potoli foamea şi va încetini absorbţia de alcool până pe la ora 18.00, când eşti la primul pahar", a declarat specialista în diete Sarah Schenker.
"Carnea de miel este bogată în proteine, ceea ce oferă senzaţia de saţietate, iar cartofii eliberează treptat energia. Sunt totodată o sursă importantă de zinc şi vitamina A. Ambele elemente sunt esenţiale pentru un sistem imunitar sănătos", a mai spus Schenker.
De asemenea, specialista a mai recomandat şi iaurtul probiotic pentru persoanele care au probleme cu bila din cauza excesului de alcool.