main logo
1469

Ce s-a ales de havuzul din fața fostului Hotel Național din Chișinău

Starea deplorabilă în care se află havuzul de la Hotelul Național a ajuns în vizorul autorităților municipale din Chișinău. Havuzul nu funcționează de mai mulți ani și s-a transformat într-o mică gunoiște.

Ce s-a ales de havuzul din fața fostului Hotel Național din Chișinău

Astăzi în ședința Primăriei, edilul interimar a dat ordinul să fie curățat acest havuz care, în momentul de față, este plin de deșeuri, după cum să vede din imaginile făcute de reporterul AGORA.

Havuzurile din Chișinău au fost construite în anii 60 - 70, având drept scop răcirea aerului în perioada de caniculă. Cândva, acestea erau considerate drept „cartea de vizită” a orașului, la fel ca parcurile și clădirile din piatră albă. 

Acum terenul din inima Capitalei, pe care se află havuzul din fața Hotelului Național, este plin cu deșeuri de tot felul: sticle aruncate de-a valma, pungi de plastic, bucăți de marmură desprinse din parapet. Starea deplorabilă în care se află havuzul a ajuns în atenția Primăriei abia acum, după ce autoritățile municipale au fost sesizate de cetățenii dezgustați de această „priveliște”. 

De ce s-a ajuns în această situație? O explicație parțială a încercat s-o ofere viceprimarul Chișinăului, Nistor Grozavu.

„Terenul aparține Primăriei, dar ca construcție el nu ne aparține. Este o parte componentă a hotelului, exact așa cum sunt havuzurile de pe bulevardul Dacia, care au fost instalate cândva pentru răcirea aerului. Au existat mai multe tentative de a face astfel încât terenul să fie dat în arendă pentru amenajare, însă Consiliul Municipal nu a acceptat această soluție”, a declarat Grozavu astăzi în ședința Primăriei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării