main logo
519

Ce produse populare pot dăuna animalului tău de companie

Multe persoane iubesc animale de companie și au adoptat pisici și căței, de care au grijă.

Ce produse populare pot dăuna animalului tău de companie

Cu toate acestea, există momente în care oamenii nu știu care sunt toate alimentele pe care animalul lor de companie nu ar trebuie să le consume. Se știe că este periculos să hrănești animalele de companie cu hrană umană, deoarece utilizarea alimentelor grase, sărate sau dulci le poate dăuna, transmite Știri.md cu referire la dcnews.ro.

După ce vor mânca alimente grase, dulci sau sărate, animalul de companie poate dezvolta probleme cu rinichii, ficatul și tractul gastro-intestinal, iar tratamentul ulcerului este extrem de costisitor.

Care sunt produsele care sunt deosebit de dăunătoare pentru pisici, câini și alte animale de companie?

Ciocolată. Acest produs conține teobromină, care este o otravă pentru pisici și căței. Consumul a 200 de grame de ciocolată sau cacao de către animalului de companie poate fi fatal.

Simptomele intoxicației cu teobromină sunt următoarele: agitație, bătăi frecvente ale inimii, sete, apoi vărsături, diaree și leșin.

Cafea și ceai. Pisicile pot consuma aceste băuturi cu lapte, dar sunt foarte dăunătoare pentru ele. Ceaiul și cafeaua conțin cofeină, care perturbă sistemul nervos și provoacă probleme cardiace.

Bere. Este imposibil să dai o băutură alcoolică animalelor de companie chiar și de dragul unei glume. Băutura alcoolică provoacă un puls accelerat și convulsii.

Ceapa, usturoi, roșii. Aceste produse conțin disulfură, care poate provoca anemie animalului de companie. De asemenea, conține alcaloizi care provoacă colici intestinale.

Mazăre și fasole. După consumul acestor produse, în intestinele animalelor de companie apar flatulență, iar alimentele pot putrezi.

Pisicile nu au voie să mai consume citrice, lapte de vacă, pește crud de râu, carne grasă (porc), oase de pui, carne crudă de pui, produse de patiserie, paste și pâine. Iubește și protejează-ți animalele de companie!

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării