main logo
614

Ce produs alimentar poate înlocui cacao în deserturi și băuturi

În natură există multe varietăți de alimente, care au multe beneficii asupra sănătății.

Ce produs alimentar poate înlocui cacao în deserturi și băuturi

Una dintre ele este pudra de roșcove. Cunoști toate proprietățile pudrei de roșcove? Pe lângă proprietățile benefice pe care le are, această pudră îți permite să pregătești preparate delicioase, transmite Știri.md cu referire la dcnews.ro.

Roșcovul (eratonia siliqua) este un arbore originar din bazinul Mării Mediterane și face parte din familia fabaceelor. Fructul acestui arbore seamănă foarte mult cu o păstaie, datorită formei sale.

În aceste păstăi se află semințele, care, atunci când sunt uscate, sunt folosite pentru a face pudra (făină) de roșcove. Păstăile sunt verzi, dar, pe măsură ce se coc, devin maro, apoi, în cele din urmă, negre.

Care sunt proprietățile nutriționale ale pudrei de roșcove? Pudra de roșcove furnizează aproximativ 200 calorii. În 100 de grame găsim: 4 grame de apă, 5 grame de proteine, 0,7 grame de grăsime, 49 grame de  zaharuri, 40 grame de fibre, 12 mg de colină.

Pudra de roșcove conține, de asemenea, câteva vitamine și minerale, precum vitamina E, B și C și minerale precum fier, sodiu, magneziu.

După cum poți observa deja din valorile nutriționale, pudra de roșcove este un aliment excelent pentru intestine. De fapt, dacă te concentrezi pe valori, observi 40 de grame de fibre alimentare. Fibrele sunt unul dintre elementele esențiale pentru sănătatea intestinală. Pe lângă faptul că mențin intestinul în stare excelentă, fibrele îți dau o anumită senzație de sațietate.

Așa se explică de ce alimentele bogate în fibre te fac să slăbești: mănânci mai puțin, dar totuși te simți sătul. În plus, îți permit să reglezi tranzitul intestinal, contracarând unele forme de constipație.

Acesta este considerat alimentul care poate înlocui cacao, mai ales, pentru persoanele cu intoleranțe alimentare sau alergii la cacao. Roșcovele sunt un aliment excelent cu proprietăți antioxidante. În consecință, pudra de roșcove contracarează formarea radicalilor liberi, protejând celulele corpului.

De asemenea, printre valori am menționat colina, o vitamină foarte importantă. De fapt, colina, cunoscută mai bine ca vitamina J, este utilă pentru inimă și previne multe boli asociate. În plus, poate contracara oboseala musculară și durerea asociată.

Pudra de roșcove este folosită ca alternativă la cacao, pentru a face băuturi și deserturi. Combinația pudră de roșcove și pudră de ghimbir este recomandată, în special, persoanelor care au colonul ușor iritabil. În prezent, pudra de roșcove este, de asemenea, folosită pentru producerea multor furaje pentru animale.

Deci, pudra de roșcove poate fi folosită, în siguranță și acasă, pentru a face paste de casă sau alte rețete de copt.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării