5441
6
Ce pedeapsă riscă bărbatul care i-a mușcat degetul unui polițist din Hâncești
5441
6

Un ofițer de patrulare din cadrul INP a fost mușcat de deget de un șofer agresiv.

Din imaginile publicate pe o rețea de socializare se vede că bărbatul nu s-a conformat cerințelor oamenilor legii, transmite Știri.md.

În momentul în care ofițerii au încercat să-l încătușeze, bărbatul agresiv l-a mușcat de deget pe unul dintre aceștia, cerând să fie eliberat.

Totul ar fi avut loc, ieri, 16 aprilie, în localitatea Bozieni, Hâncești. Un șofer a observat la marginea drumului doi ofițeri de patrulare care ar fi bătut un bărbat, așa că s-a oprit să vadă despre ce e vorba.

Martorul ar fi insistat pe faptul ca să fie chemat mai multă poliție pentru a rezolva situația.

Conform Poliției, inspectorii de patrulare, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit un automobil de model "Vaz",   la volanul căruia se afla un bărbat vizibil în stare de ebrietate.

La solicitarea polițiștilor de a prezenta actul de identitate sau documentul ce atestă dreptul de proprietate asupra autovehiculului, conducătorul auto a refuzat. 

De asemenea, bărbatul nu s-a supus cerințelor legale ale poliţiştilor care urmau să verifice dacă acesta a consumat sau nu alcool.

În replică, conducătorul auto a dat dovadă de un comportament agresiv, folosind cuvinte necenzurate în adresa angajaţilor poliţiei.

Astfel, în timpul reținerii, șoferul l-a mușcat pe unul dintre polițiști de deget, provocându-i leziuni ale ligamentului degetului.

În context, șoferul a fost condus la Inspectoratul de poliţie Hâncești pentru a fi supus testului alcoolscopic, acesta refuzând în mod repetat. 

În urma documentării, bărbatul s-a dovedit a fi un locuitor al satului Dubovca, raionul Hâncești, în vârstă de 25 de ani.

Conducătorul auto a fost reținut pentru 72 de ore. În privința acestuia a fost inițiată o cauză penală în baza art. 349, al. 1 CP al RM (ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplinşte datoria obştească).

Bărbatul riscă amendă de până la  67.500  lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 180 de ore sau închisoare de până la 2 ani. 

În acest context, Poliția nu va tolera: acte de ameninţare asupra poliţiştilor, vătămarea integrităţii corporale sau sănătăţii, deteriorarea bunurilor acestora, ofensarea, blamarea, nesupunerea ordinelor legale.

Poliţistul – aflat la menţinerea ordinii publice, dirijarea traficului rutier, efectuând cercetare la faţa locului, intervenind la o altercaţie, reţinând adeversarul ce manifestă agresivitate sporită – acţionează pentru siguranţa oamenilor, riscând pierderea capacităţii de muncă sau propriei vieţi!

Atenție, urmează imagini cu limbaj necenzurat:

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter